Kojos kojytės- kaip išsaugoti jų grožį ir palengvinti kasdienį krūvį?

Kojos kojytės- kaip išsaugoti jų grožį ir palengvinti kasdienį krūvį?

14. Mar 2014, 15:58 InetaBu InetaBu

 

Visą gyvenimą nuo ryto iki vakaro mes judame, bėgame, lipame – mūsų kojos nuolat apautos, kartais ir ne itin patogia avalyne (suprantate mane mielos moterys J ), klusniai mus nešioja mūsų kūnus. Ir dažniausiai kojoms skiriame labai mažai dėmesio – o būtent todėl atsiranda problemėlių kaip įaugę nagučiai, kreivi pirštai, plokščiapėdystė ir kita. Tad kaip sau padėti ir padėti mūsų nuostabioms kojytėms?

Pirmiausia, rinkimės kuo patogesnę avalynę – su vidutinio aukštumo kulniuku, tačiau venkite ir bekulnės avalynės – turi būti viduriukas tarp labai aukštos ir labai žemos.

Antra, nuolat vėdinkime kojas. Supraskite teisingai – leiskite sau bent valandą pavaikščioti basomis namuose, o jei leidžia oras ir sąlygos – lauke ant žolytės. Namuose neavėkite šlepečių ir kojinių bent trumpą laiką.

Trečia, stenkitės kasdien autis kitus batus, net jei turite tik pora porų – vienus aukitės vieną dieną, kitus kitą- kojoms patinka dinamika.

Kalbant apie kojų priežiūrą – tai kojytėms reikia vandens, muilo, kremo, aliejaus ir makštos – visai kaip ir mūsų kūnui. Ypač naudingas kojoms sausas masažas šepečiu – vidutinio kietumo šepečiu sukdami ratus masažuokite kojas nuo pėdų aukštyn, kol įgaus rausvą spalvą, sušils, tada patepkite kremu ar aliejumi ir švelniai paglostykite rankomis. Toks masažas (ypač energingas) sumažina susikaupusius riebalus, atgaivina kojas.  

Jei norite padailinti kojas – atlikite tokius paprasčiausius pratimus:

  1. Eikite ant pirštų galų, ant pėdų išorinių kraštų ir ant kulnų pirmyn atgal kambario. Kartokite 10- 15 kartų.
  2. Eikite mažais žingsniukais pėdų vidinėmis dalimis ir išorinėmis pakaitomis. Taip vaikščiokite 4-5 minutes.
  3. Numeskite ant grindų rankšluostį ir kojų pirštais jį pakelkite.  Kartokite 10 kartų.
  4. Stovėdamos tiesiai pasistiebkite ant pirštų galų ir vėl nusileiskite – pradėkite lėtai, o po to greitinkite iki spyruokliavimo. Kartokite iki 50 kartų.
  5. Šokinėkite per virvutę nelenkdamos kojų per kelius. Pradžiai pakaks ir po 10 šuoliukų J
  6. Atsigulkite ant nugaros , ištieskite kojas. Neriesdamos nugaros iš lėto kelkite kojas aukštyn statmenai. Kartokite 15 kartų.
  7. Atsigulusi ant nugaros minkite dviratį į vieną, o paskui į kitą pusę.
  8. Darykite žvakę. Pradžiai užteks išlaikyti 30 sekundžių, o paskui didinkite iki 3 minučių. Ši jogos poza padeda apsisaugoti nuo venų išsiplėtimo ir patinimo.

Kita vertus, negalima pamiršti ir tokios nemalonios problemos kaip kojų prakaitavimas. Bet ir tai galima išspręsti, reikia tik šiek tiek kantrybės. Su prakaitavimo problema padės susidoroti kojų vonelės. Vienas geriausiai veikiančių receptų:

  1. Paimkite 300 gramų ąžuolo žievės ir užpilkite 2 litrais vandens. Pavirkite pusvalandį,  nukoškite, įpilkite dar 2 litrus vandens. Laikykite kojas šioje vonelėje apie 30 minučių.

Patariama po vonelių kojų nešluostyti, tegul nudžiūna pačios. Dažniau vaikščiokite basomis.

Aišku, maloniausia procedūra – pedikiūras – tad tikrai darykite su malonumu pačios ar grožio salone J Juk ta grožio valandėlė tokia maloni ir skirta tik mums...:)