Kodėl po gimdymo ilgai nesinori intymių santykių?

Kodėl po gimdymo ilgai nesinori intymių santykių?

28. Apr 2017, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Išties nereta bėda, su kuria susiduria vaikučio susilaukusios poros - tai intymaus noro sumažėjimas ar net nebuvimas.

1. Normalu ar ne? 

Seksualinio potraukio sumažėjimą specialistai klasifikuoja į fiziologinį ir patologinį. Fiziologinis pasitaiko gana dažnai ir trunka nuo kelių dienų iki savaičių. Patologinis - kai jau reikia gydytojo įsikišimo ir gydymo, jis gali tęstis mėnesius ar net metus. Tokiu atveju reikia ieškoti specialisto pagalbos, nes tai rimtas simptomas - toks, pavyzdžiui, kaip aukšta temperatūra, kurią žmonės skuba gydyti. 

Tačiau žmonės yra skirtingi - vieni tai priima kaip didelę problemą, trukdančią gyventi, kitiems tai - nieko tokio, pastarieji mėgsta sakyti "Nuo susilaikymod ar niekas nemirė". Visgi manoma, kad ilgo susilaikymo pasekmėmis gali būti ir miomos, ir mastopatija, ir kitos problemos.

2. Vyrai ar moterys?

Seksualinio potraukio sumažėjimui veiksnių yra daug, tai įvairios ligos, miego sutrikimai, pervargimas ir t.t. Kalbėti apie seksualinio gyvenimo normas nėra lengva, nes tai sąlygoja daug veiksnių, visgi egzistuoja tam tikras fiziologinis ritmas - manoma, kad jis yra apie 2-3 kartai per savaitę.

Žinoma ir kita nerašyta taisyklė - kad kuo seksualinis gyvenimas yra reguliaresnis, tuo jis kokybiškesnis, ir atvirkščiai, kuo jis rečiau pasitaiko, tuo jo kokybė prastesnė. Lytinio geismo "variklis" yra vyriškasis hormonas testosteronas, tačiau tai nereiškia, kad seksologo pagalbos prireikia tik moterims. Seksualinio gyvenimo problemų turi abi lytys. 

3. Po gimdymo 

Kaip pasikeis poros lytinis gyvenimas po gimdymo, nuspėti iš anksto neįmanoma. Manoma, kad maždaug pusė metų po gimdymo santykiai turėtų būti pastebimai geresni, negu keli mėnesiai po gimdymo. Kaip sako seksualinį porų gyvenimą nagrinėjantys specialistai, vyrų atšalimo priežastis - pripratimas prie partnerės, kai ji tampa nebe "mylimąja", o labiau "mama" ar "drauge".

Todėl verta dar kartą prisiminti, jog abipusiais santykiais (intymiais irgi) abiems partneriams reikia rūpintis visą gyvenimą, ne tik iki vaikučio gimimo. Jeigu abi poros pusės tai supranta, jiems ne tik pavyksta išsaugoti santuoką, bet ir nuspalvinti ją naujomis spalvomis.

Kokių Tu turi pastebėjimų šia intymia tema?