Ko negalima pirkti prekybos centre?

Ko negalima pirkti prekybos centre?

23. Jul 2015, 13:47 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Džiaugiuosi už visus, kas turi savo daržą ir kas gali apsirūpinti naudingais produktais. Tiems gi, pas kuriuos maistas ant stalo patenka iš supermarketo, gyvybiškai svarbu žinoti produktus, kurių kategoriškai negalima vartoti. Jie pavojingi sveikatai.

MIRTINAI PAVOJINGI

Greito pagaminimo produktai: makaronai, tirpios sriubos, bulvių košė, sultinio kubeliai, sultys ir gėrimai iš miltelių. Visa tai – gryniausia chemija, daranti žalą organizmui.

Šlapiai rūkytos dešros. Daugumoje jų esama genomodifikuotos sojos. Kaip ir dešrelėse, virtoje dešroje, paštetuose ir kituose produktuose su taip vadinamais „paslėptais“ riebalais. Jų sudėtis – lašiniai, vidiniai riebalai, kiaulienos odelės sudaro iki 40% svorio, tačiau visa tai užmaskuota kaip mėsa. Visa kas liko – gelis (karatininas, skonio stiprikliai ir dažikliai.

Ilgo laikymo pieno produktai. Visko, ką galima laikyti ilgiau nei dvi savaites – vartoti negalima.

Arbūzai. Pati didžiausia uoga pasaulyje tręšiama tokiomis medžiagomis, kad ne sezono metu ji tampa gryniausiais nuodais.

Pipirai ne sezono metu. Absoliučiai genomodifikuotas produktas.

Keksai ir vyniotiniai pakuotėse. Jie nesudžiūva, negenda, nesužiedėja, su jais apskritai nieko nevyksta. Jie gali mėnesį išgulėti ant stalo ir nepasikeisti.

90% šokolado – tai visiškai ne šokoladas. Šokolado batonėliai – tai kolosalus kiekis kalorijų drauge su cheminiais priedais, genetiškai modifikuotais produktais, dažikliais ir aromatizatoriais. Didelio kiekio cukraus derinys su įvairiais cheminiais papildais užtikrina aukštą kaloringumą ir norą valgyti vėl ir vėl.

Aromatizuotos arbatos. Gerkite natūralią arbatą, kurioje niekas neplaukioja ir kuri neturi papildomo skonio. Visos aromatizuotos arbatos turi tai citrinos, tai apelsinų, tai dar kokios nors rūgšties. Priklausomybė susiformuoja akimirksniu.

Rafinuotas, dezodoruotas augalinis aliejus. Jo negalima naudoti salotoms. Aliejus, pagamintas fabrikuose pramonės reikmėms visiškai netinkamas vartoti. Tokie aliejai neduoda jokios naudos virškinimo sistemai, užslopina jos veiklą, blokuoja riebia substancija visus virškinimo procesus.

Saldūs gazuoti gėrimai – mišinys iš cukraus, chemijos ir dujų, kad greičiau paskleistų organizme kenksmingas medžiagas. Pavyzdžiui, koka kola yra puiki priemonė rūdims valyti. Gerai pagalvokite prieš įsipildami tokį skystį sau į skrandžius. Be to, gazuoti saldūs gėrimai kenksmingi ir dėl aukštos cukraus koncentracijos – 4-5 arbatiniai šaukšteliai stiklinėje gėrimo. Dėl to neverta stebėtis, kad vos atsigėrę, jūs vėl pajuntate troškulį.

Sultys paketuose. Apie jokias natūralias sultis šiuo atveju nėra ko ir kalbėti. Nedrįskite jomis girdyti vaikų. Tai gryniausia chemija.

Braškės žiemą. Absoliučiai bevertis produktas. Ten nesurasite nė vieno vitamino.

seimairnamai.eu