Knygų mugės šurmuly

Knygų mugės šurmuly

23. Feb 2020, 21:09 irmantaite irmantaite

Šiandien dar suspėjome įsisukti į Vilniaus knygų mugės šurmulį. Sekmadienis mugėje - šeimos diena. Tad mažųjų ir jaunųjų skaitytojų buvo labai daug. Jaučiasi, jog ir vaikams tai yra šventė.

Kaip skelbė spaudoje, į knygų mugę verta atvykti pasiruošus, susiplanavus ką nori išgirsti, pamatyti, įsigyti. Nuo žmonių gausos, renginių gausos ir knygų gausos iš tiesų gali pamesti galvą. Mums pavyko nepamesti galvų.

''Knyga -auksas sielai'', tokiu šūkiu buvo pasipuošęs leidyklos Vaga stendas. Jis buvo žvilgantis, matomiausias ir labai patrauklus, tiek išore, tiek knygų pasiūlymais.

Ne veltui auksu aprėdytas, pasirodo ir leidyklos sukaktis labai solidi - 75 metai. Iš vaikystės pamenu tik dvi egzistavusias knygų leidyklas, tai Vaga ir Šviesa.

Kai į knygų mugę eini su vaiku, tai daugiausia laiko, arba visą laiką skirtą mugei praleidi jaunųjų skaitytojų salėje. Veiksmo čia buvo daug. Nuo edukacinių užsiėmimų, ''Protų mūšio'' žaidimo iki vaikščiojančių knygų personažų.

 Susitikom draugiškąją Pasaibą. Beje, yra išleista nuostabi knygelė ''Pasaibos kelionė po Lietuvą''. Ką veikti, kai nežinai ką veikti? Tai imi knygelę ir renkiesi kelionę po savo nuostabų kraštą. Rinksimės ir mes, nes dar ne viskas aplankyta.

Edukaciniai užsiėmimai turėjo milžinišką paklausą, nes juose nebuvo laisvų vietų. Bent jau tuo mūsų lankymosi metu. Gyčiui pavyko susikurti savo ženkliuką.

Dar buvo smagių žaidimų priverčiančių greitai reaguoti ir galvoti.

Buvo labai smagiai ir prasmingai praleistas laikas. 

Dabar dar prasmingiau pratęsim laiką su įsigytomis knygomis :)

 

irmantaite irmantaite 23. Feb 2020, 22:34

Tai ir prasilenkėm nesusitikę, dažniausiai tai kažkaip netyčia susitikdavom parodose 😀 Šiandien vat kažkaip taip mes knygų mugę pamatėm ir pajautėm 😀

Gintarep Gintarep 23. Feb 2020, 21:14

Hmmm, paroda ta pati, diena ta pati, bet radote to, ko mes neužmatėm...