Knygų lobiai: Knygų mugė 2017

Knygų lobiai: Knygų mugė 2017

26. Feb 2017, 21:06 katerinav katerinav

Knygų mylėtojams Knygų mugė neabejotinai yra įsimintinas įvykis. Aš jo irgi laukiu visus metus. Labai smagu matyti didžiausias eiles prie įėjimo (žmonės myli knygas!!!),kasų, tačiau ne taip smagu, kai viduje prie stendų buriuojasi tiek žmonių,kad turi laukti eilėje,norėdamas prieiti.


Šiemet teko nemažai paklampoti per purvynus,nesuprantant, kodėl normalaus takelio nėra. Bet gal dėl purvinų batų kaltas oras. Be to, į mugę vežė nemokamas autobusas ir priveždavo beveik iki pat įėjimo. Bet kursavo tik nuo Katedros. Bilietus rekomenduočiau įsigyti iš anksto, juolab, kad išankstiniai ir pigesni. Tada nereiks eilėje laukti, o galima iškart eiti prie vartelių, kur nuskenuoja bilietą ir įleidžia i "Litexpo" teritoriją.

Prie rūbinės vėl didelė eilė, rūbininkai taip greit sukas, bet ne visiems užtenka pakabų ir kai kam tenka ar laukti ar vaikščioti su paltais, kas nėra nei malonu, nei patogu. Dėl didelio žmonių srauto salėse trūksta oro, tvankoka. Stendai labai įdomūs, galima rasti ir susipažinti su naujausiomis knygomis, atstovai mielai atsako į visus klausimus ir, atrodo, žino visą knygų pasaulį.

Knygos tikrai yra pigesnės, tačiau ne visų leidyklų. Kai kurios parduoda knygas tokiomis pačiomis kainomis, kaip įprastai. Bet prie jų ir nėra didelių eilių, o atstovai, atrodo, nuobodžiauja. Šiaip, nupirkus kiek brangesnę knygą, praktiškai iš karto atsiperka bilietas į mugę.

Labai daug knygelių vaikams, kainos irgi malonios, nesikandžioja. Pirkau vaikui dėlionių knygelę, knygutes su lipdukais, veiklos knygeles. Labai patiko pypsinčios knygelės su paršeliais, avelėmis ir pan. Tiesa, tik vėliau sužinojau, kad vaikų salėje autoriai pasirašinėjo ir dovanojo vaikučiams savo knygas. Būtų įdomu su jomis susipažinti. Taip pat vaikų salėje įvairios veiklos vaikams, piešimas, spalvinimas, dėliojimas ir pan. Matėsi, kad vaikams smagu ir linksma. Tik patys mažiausieji vežimėliuose neretai pratrūkdavo verkti – tokiems mažiukams kiek per sunku tokioje triukšmingoje minioje žmonių.

Smagu pamatyti ir pabendrauti su mylimais rašytojais. Pabūti kartu su myliniais knygas. Na ir daugybė beprotiškai fantastiškų renginių su ypatingais žmonėmis!