Knygų lobiai: Kai atgimsta viltis

Knygų lobiai: Kai atgimsta viltis

19. Jun 2017, 17:00 katerinav katerinav

Knygos pavadinimas: Kai atgimsta viltis. Sėkmės istorijos ir patarimai, kaip įveikti nevaisingumą ir susilaukti vaikų
Autorius: Gintarė Jankauskienė
Originalo kalba: lietuvių
Leidimo metai: 2016
Puslapių: 216

Aprašymas:

Turbūt kiekvienas turime savo tarpe tokių pažįstamų, kuriems nesiseka susilaukti vaikų. Metus, dvejus, penkerius, dešimtmečius... Kai kurios poros su tuo susitaiko, kitos, priešingai, yra pasiryžusios viskam, kad galėtų sūpuoti savo mažylį rankose. Žinant, kokį kelią tenka pereiti, pradedi kitaip žvelgti į savo motinystę. Nėštumą. Viskas sklandu, gražu, esi tikrai iš laimingųjų.

Skaitant šią knygą, vis neapleidžia jausmas, koks turi būti laimingas žmogus, kai gyvybė pasibeldžia į jo duris. Tarsi savaime. O knygos herojams nėra taip paprasta. Čia aprašomos įvairios istorijos, susijusios su nevaisingumu ir jas komentuoja vaisingumo specialistai ir psichologė. Kiek tenka žmonėms ištverti, kiek moralinių kančių, kiek nemigos naktų, laukimo valandų, nevilties, desperacijos ir stebuklų. Visos istorijos šioje knygoje – sėkmingos.

Man labai norėjosi daugiau kažkokios įvairovės – gal nuotraukų. Antroji knygos dalis yra apie vaisingumo paieškas. Joje pateikiamos specialistų nuomonės įvairiais klausimais, susijusiais su vaisingumu: kodėl poros yra nevaisingos, kokia gali būti infekcijų grėsmė moters sveikatai, apie vaisingumo pažinimą, pasąmonės galią ir vaisingumą ir pan.

Bendras įvertinimas 10 balų sistemoje – 8.