Knyga subalansuota "blogmamėms", bet tinka ir super mamoms

Knyga subalansuota "blogmamėms", bet tinka ir super mamoms

14. Apr 2020, 16:06 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Super mama šiandien reiškia labiau neigiamą dalyką, nei teigiamą. Nors juk neturėtų taip būti. Super mama turėtų būti kažkas gražaus, šviesaus. Bet tame ir bėda: per šviesu, per gražu, dirbtina ir netikra. Per saldu. O kartais tos "super mamos" imasi teisėjo vaidmens ir smerkia visas tas, kurios ne tokios super. Tada tos, kurios ne super, ima jaustis blogai. Jos blogos mamos! Blogos, nes miega, vietoj to kad lavintų  vaiką ar tvarkytųsi/sportuotų/virtų skanią vakarienę ir domėtųsi sveika mityba. Jos blogos, nes jų vaikai DAR nesivarto, nesėdi, nevaikšto, nemoka japonų kalbos arba JAU žino, kas yra saldainis, animacinis filmukas ir iš kur atsiranda vaikai... ir taip be galo be krašto. STOP! 

 Žinote, aš, jei rimtai, jau išaugau iš šios knygos.  Deje, išaugau be jos. Turiu omeny išaugau kaip mama. Dažnai atrodžiau sau labai bloga mama. Kartais ir dabar sau tokia atrodau. Nes nesigauna taip, kaip iš paveikslėlio ir pagal rekomendacijas...  Bet dabar jau žinau, ką sau pasakyti tokią akimirką. 

Tik va, gaila, kad tokios knygos nebuvo anksčiau - kai pagimdžiau pirmąjį sūnų. O gal ir buvo... BET tada aš žalia šiuo klausimu dama stengiausi viską daryti teisingai, viską daryt SUPER. Jei pirkau knygas, tai tik tas "teisingas" ir "protingas", - kur sakoma kaip būti GERA mama ir TEISINGAI auklėti/auginti/maitinti vaiką. Aišku, nesiginčysiu. Gerai, kad skaičiau, nes daug ko išmokau, išbandžiau. Bet paskui ir paaiškėjo, kad jei gyveni pagal jas, tai tiesus kelias į depresiją ir beprotybę. Nes na nesigauna viskas pagal abėcėlę. Nes vaikas ne statistinis vienetas, visi skirtingi ir visur reikia atskiro požiūrio ir vis kitų taisyklių. O kai tu viską darai pirmą kartą....  nesupranti, kad viską reikia perfiltruoti per save ir PAČIAI atsirinkti, kas gerai, kas blogai, kas svarbu, o kas palauks.

Žodžiu, šitą knygą galiu drąsiai rekomenduoti mamoms, kurios dar tik laukiasi pirmojo vaikelio. O toms, kas jau turi vieną, du, penkis ar dešimt - ši knyga tiesiog esminių "blogų" mamų tiesų pasikartojimui ir atsipalaidavimui. Nes sveika sau priminti, kad mamos - jos visos geros, ir nesvarbu, ką sako "super mama" iš gretimo buto. Pas visas mus savi rūpesčiai, savi klausimai ir savi metodai. Lygintis su kitomis - labai blogai, lyginti savo vaikus su kitais - dar blogiau, o neduoti sau pailsėti, nes "na kaip paliksiu neplautus indus ir miegosiu", - blogių blogis - tiek mamos psichikai, tiek šalia esančių psichikai ir nuotaikai.

Taigi, tampant mamomis mes pradedame ne nuo to galo. Reikia pirmiausia save paruošti morališkai neperdegti ir mažiau klausytis patarimų iš gerų tetų. Net jei jie kartais ir labai geri.

Knygą parašė ne profesionalės specialistės, o tiesiog mamos. Mamos, kurios supranta, kad tobulai būna tik reklamos paveiksliuke. Gyvenime būna visaip. Ir jos į tai žiūri su humoru. Ir su eilėraščiais, kurių gausu ir čia - knygoje, ir jų (autorių) -  blogmamių blogo puslapyje. Paprastai ir buitiškai apie mamų kasdienybę be pagražinimų ir su gera vitamino C doze.

Kas dar patiko, kad prie kiekvienos temos yra ir specialistės - gydytojos komentaras. Kad tikrai patikėtum, kad viskas gerai, net jei ne taip, kaip pas "visus".

Knyga pakelia nuotaiką, atsako į mamoms "pradinukėms" aktualius klausimus ir nuramina, kas yra svarbiausia. Labai lengvai skaitosi, sukelia pozityvo bangą ir priverčia nusiraminti ir leisti sau pabūti ta blogmame.

nredwinetere nredwinetere 29. Apr 2020, 05:33

Mont Blanc Starwalker Mechanical Pencil - NOK 1,006 : Montblanc, pensoutlet.top

nredwinetere nredwinetere 29. Apr 2020, 05:33

Montblanc penner , mont blanc penn , rabatt Montblanc penner , Montblanc penner salg , for salg

nredwinetere nredwinetere 29. Apr 2020, 05:33

Aero Bang Hublot Klokker - Vis Stort utvalg av Hublot Aero Bang Klokker

nredwinetere nredwinetere 29. Apr 2020, 05:20

Cartier ( 363 ) , Roadster ( 54 )

nredwinetere nredwinetere 29. Apr 2020, 05:19

Cartier ( 363 ) , Roadster ( 54 )

nredwinetere nredwinetere 29. Apr 2020, 05:19

Канада Гусь , для мужчин и женщин

nredwinetere nredwinetere 29. Apr 2020, 05:19

audemars пиге