Knyga, kurią perskaitę su vaiku pradėsite bendrauti kitaip

Knyga, kurią perskaitę su vaiku pradėsite bendrauti kitaip

14. Oct 2018, 16:15 Egelė Egelė

Šiandiena noriu papasakoti apie nesenai perskaitytą "Protingas Vaikas" knygą.

Augindama savo pirmąją mergytę, perskaičiau knygą "Auklėjimas be dramų" ir ji man iki šiol liko favoritų viršuje, kalbant apie knygas vaikų auklėjimo tema. Todėl kai pasirodė ir  daugiau šių autorių knygų, vis taikiau progą paskaityti.

20181014153445-60619.jpg

 

Knygoje "Protingas vaikas" rasite informacijos kaip veikia vaiko smegenys vienoje ar kitoje situacijoje, kas darosi su vaiku ir ką jis jaučia. Autoriai pasakoja kaip auklėti vaikus, kad vyktų darnus smegenų vystymąsis, kuris leis vaikui augti laimingam, sėkmingam. Vaikas patyręs tokį auklėjimą mokės kurti gerus santykius su aplinkiniais, bei suvoks savąjį "AŠ".

20181014161249-21523.jpg

Knygoje nagrinėjamos kasdienės gyvenimo situacijos, kurių pagalba galime vaikui išaiškinti pvz. kas yra empatija, išmokyti analizuoti savo jausmus, mintis.

Pagrindinės knygos temos: 

  • Kairiųjų ir dešiniųjų smegenų integracija
  • Aukštesniųjų ir žemesniųjų smegenų integracija
  • Atminties integracija
  • Savojo "AŠ" dalių integracija
  • Savojo "AŠ" integracija su kitais
 
20181014161325-70730.jpg
 
Knygos gale taip pat rasite, pagal amžiaus tarpsnius, siūlomas 12 bendravimo strategijų, kurių pagalba vaikui padėsite gyventi darnų gyvenimą.

"Mokykite vaiką suprasti tarp "jaučiu" ir "esu". Kai vaikas jaučiasi nusiminęs (ar piktas, išsigandęs), jam sunku suprasti, kad taip bus ne visada. Todėl skatinkite jį sakyti "Dabar jaučiuosi liūdnas, bet žinau, pralinksmėsiu". Tačiau būkite atidūs, kad neatmestumėte tikrų jausmų. Pripažinkite jo jausmus, paguoskite ir tada paaiškinkite, kad jis nebus nuolat liūdnas, kad greiai pasijus geriau."

 
Man ši knyga pasirodė labai įdomi, joje pasakojama kaip jau nuo mažens mokyti vaiką analizuoti veiksmus, mintis, kaip suprasti save ir kitus.  Mūsų kartose tik dabar yra pasinerta į savęs suradimą, supratimą, savianalizę. Tiek daug knygų atsiranda šiomis temomis...o kiek įvairių paskaitų, mokymų, savęs atradimo mokyklų.
Tad tikrai kam įdomu, kaip jau nuo mažens užauginti žmogutį, kuris gebėtų suprasti save, labai siūlau perskaityti šią knygą.