Klasikinis Stroganovo kepsnys

Klasikinis Stroganovo kepsnys

20. Nov 2009, 08:00

 

Živilė siūlo savaitgaliui pasigaminti patiekalą – tikriems gurmanams!

 

Sudėtis:

 

300 g jautienos

300 g pievagrybių

1 šaukštas citrinų sulčių

1 didelis svogūnas

1 šaukštas miltų

1 šaukštas sviesto

1 šaukštas aliejaus

100 ml šalto daržovių sultinio

200 g natūralaus jogurto

1 šaukštas grietinės (30 proc.)

1 šaukštelis aštriųjų garstyčių

1 šaukštelis pomidorų padažo

druska, juodieji pipirai, krapai.

 

Paruošimas

 

Supjaustykite juostelėmis jautieną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite jautieną ir kepinkite. Kol kepinsite jautieną, susipjaustykite pievagrybius griežinėliais ir juos apšlakstykite citrinos sultimis.

 

Svogūną supjaustykite kubeliais. Pakepintą jautieną išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai. Vietoj jos į keptuvę dėkite pievagrybius ir svogūnus. Kepkite apie 10 min.

 

{pic:1}

 

Pasiruoškite padažą. Miltus sumaišykite su šaltu daržovių sultiniu, įdėkite jogurto, grietinės ir vėl sumaišykite. Gautą mišinį supilkite į keptuvę ant pievagrybių ir svogūnų, ir maišydami troškinkite, kol padažas sutirštės.

 

{pic:2}

 

Tuomet dėkite garstyčias, pomidorų padažą ir apkeptą jautieną. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską troškinkite dar keletą minučių. Patiekalą papuoškite smulkintais krapais.

 

{pic:3}

 

Skanaus!

 

Svarbu: apkeptą jautieną reikia laikyti šiltai ir neleisti atvėsti, nes atvėsusi mėsa taps kieta ir sprangi. Geriausiai mėsą laikyti orkaitėje.

 

Živilė Gibiežaitė – Bagdonienė

17. Mar 2010, 08:57

na taip ji cia mum kiekviena diena padaro😀 nespeju tvarkyt😀

16. Mar 2010, 20:43

Kaip linksma, šauniai padirbėjus😃

19. Mar 2010, 11:52

kaip tik bus proga ismegisnta ir man tavo recepta.skamba ir atrodo labai skaniai😀

21. Nov 2009, 16:35

linacka kazkaip nemeginau su kita mesa sio padazo daryt, bet gal tinka 😀

21. Nov 2009, 16:13

kad trumpai kepta mesa buna sultingesne(bent jau as niekad neperkepu)atrodo tai labai skaniai,ypatingai kur tas padaziukas,niam😃bet va jautiena man nelabai,mane tas jos kvapas biski erzina,tikiuosi ir is kiaulienos turetu gautis😉?

21. Nov 2009, 15:28

labai skaniai atrodo😀

20. Nov 2009, 18:48

jautieną naudojame labai retai, bet, pamačius nuotrauką, nurijau seiles 😉 reikės išbandyt 😀 ačiū, živile

20. Nov 2009, 13:12

Man irgi pasirode keista kad tik tiek trumpai jautiena kepti... paprastai ja ilgokai reikia kepti kad butu sukramtoma 😀

20. Nov 2009, 10:47

idomus patiekaliukas,reiks butinai pabandyti

20. Nov 2009, 10:20

reiks tikrai pabandyt😉mes labai megstam jautiena.

20. Nov 2009, 09:10

labai megstu jautiena😀 reikes ismeginti, nes niekada nebanziau su pievagrybiais