KLAR priemonės - draugiškos žmogui ir gamtai

KLAR priemonės - draugiškos žmogui ir gamtai

26. Nov 2019, 21:08 Kristina B. Kristina B.

Gavome ir mes KLAR priemonių rinkinį pabandymui. Rinkinį sudarė bekvapė skalbimo priemonė (750ml), agurkų ir rasakilų kvapo tuoleto valiklis (750ml) bei to paties kvapo vonios valiklis (500ml). Pirmiausia mane sužavėjo pakuotė. Ypač patiko, kad pasirinktas skaidrus plastikas, kas ne tik dera prie pavadinimo, bet ir patogu vartotojui: taip visada matai kiek priemonės liko, o man iš karto šovė į galvą, kad pakuotė labai tinkama vėliau panaudoti kokiems darbeliams ar perpilti kokiam kitam skysčiui laikyti. Tai, kad ji gaminama iš perdirbto plastiko, suteikia gaminiui tinkamo solidumo. Etiketė labai miela, iškili, todėl maloniai čiuopiasi (tiesa, ne visų produktų).

Vos gavusi priemones, tuoj pat visas prasukau išuostyti. Agurkų ir rasakilų kvapas gana malonus, lengvas, saldokas,  vyrui irgi patiko. Bekvapis skalbiklis, žinoma, kvepia skalbikliu, bet galiu nuraminti – išskalbus nelieka jokių nereikalingų aromatų. Pamenu, kažkas sakė, kad nežino kaip ta rasakila atrodo. Na, tai tikrai dažnas augalas ir Lietuvoje (nuotrauka iš interneto)

Pirmasis mano išbandytas produktas – vonios valiklis. Man patinka kvepiančios priemonės, tada vėliau kambarys maloniai kvepia ir atkreipia dėmesį į išblizgintus paviršius. Puikus, labai patogus purkštukas, susidaro lengvos putos, kurios nėra itin standžios. Kalkes nuvalo tikrai lengvai, malonu dirbti su priemone, dėl itin patogaus purkštuko, malonaus kvapo ir todėl, kad užtenka tik lengvo šveitimo. Realiai dušo kabinos išvalymas užtruko vos kelias minutes.

Klozeto valiklis nors ir maloniai kvepia priemonės naudojimo metu, ilgesniam laikui kvapo nepaliko. Kalkių nuosėdas net ir sunkiau pasiekiamose vietose puikiai nuvalė, užteko palaikyti vos kelias minutes. Priemonė nėra tiršta, bet gerai putoja. Jau seniai esu įsitikinusi, kad ekologiškos priemonės ne tik draugiškos mūsų plaučiams, bet ir tikrai gerai valo. Kam nuodyti ne tik save, bet ir gamtą itin stipria chemija,  jei tą patį darbą galima atlikti ir švelniom priemonėm? Klar tikrai ne išimtis, puikiai valo ir visiškai be chloro.

Skalbiklis puikiai išskalbė visas kasdienes dėmes, dažniausiai tai maisto likučiai, kuriais vaikai, nors ir nebemaži, bet vis dar apsitaško, nepaliko jokio kvapo, skalbiniai liko minkšti ir švarūs. Tiesa, pas mus labai kietas vanduo, tad skalbiklio teko naudoti pagal maksimalų nurodymą – daugiau nei kamštelį. 

Atkreipiau dėmesį, kad viso priemonės paženklintos šiaurinės gulbės sertifikatu, kas pažymi, jog ne tik pats produktas draugiškas gamtai ir žmogui, bet ir jo gamybos būdas bei pasirinktos žaliavos. Dėl to dar smagiau rinktis ekologiškus produktus kasdieniams darbams.

Beje, pabandžiau išsiversti ką reiškia KLAR iš norvegų kalbos. Žinoma,  google vertėjo interpretacija nėra teisinga, bet išvertė kaip  „paruoštas“. Galiu patvirtinti, priemonės tikrai paruoštos vartojimui  ;) Lietuviškai turėtų būti „skaidrus, švarus, tyras“.