Kirkilų apžvalgos bokštas

Kirkilų apžvalgos bokštas

26. Aug 2020, 21:36 Gintarep Gintarep

Esu be galo, be krašto laiminga, kad pagaliau užlipome į Kirkilų apžvalgos bokštą. Oi, kaip nesigailiu! Oi, kaip buvo verta! 

Kur jis yra?

Biržų regioninio parko teritorijoje prie Kirkilų karstinių ežerėlių pastatytas apžvalgos bokštas, jo forma, anot Birutės valtis, kuri prakiuro ir vienu galu grimzda. Vėliau, kai pasiskaitysime jo aprašymą, pasirodo autoriaus ir buvo ta mintis.  Bokšto aukštis – beveik 32 metrai, tad tikrai yra veiklos, kol pasieki tikslą.  30 metrų aukštyje esančios apžvalgos aikštelės plotas – beveik 30 kvadratinių metrų. Pirmajame aukšte yra 27,75 m2 amfiteatras žmonių susibūrimams, nedideliems renginiams ar tiesiog poilsiui. 

Žmonių susibūrimo vietose mes dėvime kaukes, tai tautiečiai mūsų vengė ir mums buvo erdviau. Sutikome japonų, jie irgi dėvėjo kaukes.

Užlipus į apžvalgos bokštą atsiveria nuostabūs vaizdai – 30 vandens pilnų smegduobių, vadinamų Kirkilų draustinio ežerėliais, kurių skersmuo – apie 35 m  ir daugiau. Žiūrint iš viršaus jų spalvos buvo labai įdomios, kažkas pasakiško, nerealaus.

Bokšto prieigose veikia tautodailininkų ir ūkininkų turgelis. Čia užmatėme mėtinio medaus (nors ir patys išmokome jį gaminti). Užkandžiavome netoliese esančioje staliukų zonoje savo atsivežtiniu maistu, bei vietoje pirktu ožkos sūriu.

Ech, kokie mes laimingi, kad teko įgyvendinti senai planuotą svajonę.

floryte floryte 26. Aug 2020, 22:41

Praėjusią ir šią vasarą buvau! Nuostabi vieta!?