Kiaulienos pjausnys obuolių sultyse

Kiaulienos pjausnys obuolių sultyse

14. Jan 2010, 08:00

 

Noriu Jums pristatyti savo sugalvotą receptą. Pabandžiau pasigaminti kiaulienos pjausnį, kurį marinavau obuolių sultyse su prieskoniais. Paprastai obuolių sultimis marinuojama vištiena, bet aš nutariau pabandyti su kiauliena. Kaip pasigaminti marinatą, skaitykite toliau.

 

Sudėtis:

 

500 g kiaulienos nugarinės be kaulo,

vidutinio dydžio bulvės,

įvairios jūsų mėgstamos daržovės (aš naudojau raudonas paprikas ir porus),

obuoliai,

alyvuogių aliejus.

 

{pic:1}

 

Marinatui (80 g): obuolių sultys, vanduo, cukrus, druska, 3 sk. česnakų, mairūnai, juodieji pipirai, aštrios raudonos paprikos (smulkintą), kiaulienos prieskoniai, nedidelė pusė svogūno, raudonoji paprika (gali būti smulkinta).

 

Jau paruoštą panašų marinatą galite rasti parduotuvėje, kuris skirtas vištienai marinuoti.

 

Paruošimas

 

Supjaustome kiaulienos nugarinę maždaug 1,5-2 cm storio.

 

{pic:2}

 

Gaminame marinatą. Į nedidelį indelį supilame 70 ml obuolių sulčių ir 10 ml vandens. Dedame žiupsnelį druskos pagal skonį, cukraus, juodųjų pipirų, mairūnų, įspaudžiame česnaką, smulkiai įpjaustome šiek tiek svogūno ir raudonosios paprikos (galima ir sumalti), dedame aštriąją raudonąją papriką (galima ir smulkintą), šiek tiek kiaulienos prieskonių.

 

{pic:3}

 

{pic:4}

 

Viską gerai sumaišome ir pilame ant kiaulienos pjausnių. Uždengiame indą ir dedame į šaldytuvą 2-3 valandoms, galima ir ilgiau.

 

Nuskutame bulves, jas perpjauname per pusę. Ant jų užbarstome druskos, šiek tiek juodųjų pipirų, natūralių universalių prieskonių arba bulvių prieskonių, apšlakstome šiek tiek alyvuogių aliejumi ir pamaišome rankomis.

 

Į kepimo skardą pirmiausia dedame pjausnius ir bulves, kepame apie 1,5 val. 200 laipsnių temperatūroje. Per tą laiką susipjaustome daržoves ir jas apšlakstome alyvuogių aliejumi.

 

{pic:5}

 

Iki kepimo pabaigos likus 30 min. sudedame daržoves. Aš dėjau porus ir paprikas. Pabaigoje dedame obuolius. Jie iškepa per 10 min. Obuoliai puikiai tinka, nes valgant kartu su mėsa, nesijaus jos sausumo.

 

P.S. Šiam patiekalui tiks ir jūsų mėgstami padažai: grybų ar pieno padažas, kečupo ir majonezo padažas ir t.t.

 

{pic:6}

 

Skanaus!

 

Živilė Gibiežaitė-Bagdonienė

14. Jan 2010, 22:12

Kiek daug skanių dalykėlių kurių aš nevalgau 😃

14. Jan 2010, 17:06

o kuo butu galima pekeist kiauliena? nemegstam mes jos.. ar taip pat skanu bus su kita mesa?

14. Jan 2010, 15:23

tikrai bandysiu, atrodo taip gundanciai 😀

neri neri 14. Jan 2010, 14:08

zivile25 tu tikrai daug turi puikių receptukų,aš va noriu pagirti tavo tortą su maskarpone ,labai skanus buvo ,dukrytės gimtadieniui dariau ,tik niekaip neradau kur čia tau padėkoti .Labai ačiū! 😀😀😀 (gal ir ne visai į temą )

14. Jan 2010, 14:00

man irgi,zinok

14. Jan 2010, 13:27

garantuoju kad skanu👍marinuodavau saslyka su obuoliu sultimis,mesa gaudavosi minksta ir sultinga👍

14. Jan 2010, 10:08

Labai skaniai atrodo😀

14. Jan 2010, 10:08

gardziai atrodo

14. Jan 2010, 09:41

mmmmm,kaip skaniai atrodo 👍 😀

14. Jan 2010, 09:35

A6 niekada nesu marinavusi mesos su obuoliu sultimis todel dekui mamytei uz recepta.

14. Jan 2010, 09:28

Užsimaniau šito patiekaliuko,atrodo labai skaniai.Dekoju, Živile, už skanų receptuką:]

14. Jan 2010, 09:26

Manau gal ir yra toks receptas, bet tiksliai tai niekur neradau tad sakau šaunuolė 😀