Keturios leidyklos „Vaga“ naujienos prasmingam švenčių laukimui

Keturios leidyklos „Vaga“ naujienos prasmingam švenčių laukimui

17. Nov 2020, 12:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kai tenka sumažinti apsukas, – o šiemet tam turime daugiau nei vieną priežastį, – nurimti ir susitelkti padeda knyga. Leidykla „Vaga“  pristato keturias naujienas prasmingam švenčių laukimui.

Nors iš pirmo žvilgsnio skirtingos, tačiau visas jas sieja harmoningo gyvenimo temos: „Ramūs tėvai, geri brolių ir seserų santykiai“ atskleidžia, kaip puoselėti tvirtą ryšį tarp vaikų; „Kaip svarbu būti šalia“  pasakoja apie kokybiško artumo su atžalomis reikšmę;  „Leidimas jausti“ moko pasitelkti emocijas, kad jos padėtų, o ne kliudytų siekti sėkmės ir gerovės; o dailioji „Lagom“ kviečia pasinerti į švedų gyvenimo būdo filosofiją ir atrasti laiko tam, kas svarbiausia. Kiekviena šių knygų gali tapti ne tik įtraukiančiu laisvalaikio skaitiniu, bet ir vertinga Kalėdų dovana.

„Ramūs tėvai, geri brolių ir seserų santykiai“
Laura Markham

„Ramūs tėvai, geri brolių ir seserų santykiai“ – tai skaitytojų visame pasaulyje pamėgtas praktinis gidas, kuriame amerikiečių klinikinė psichologė dr. Laura Markham pristato paprastus, tačiau veiksmingus būdus, kaip numalšinti kovas tarp brolių ir seserų bei skatinti meile, supratimu grįstus santykius.

Pavydas tarp brolių ir seserų – natūralus ir neišvengiamas, tad net ir labiausiai atsidavusiems tėvams ne visada pavyksta išlaikyti pusiausvyrą, kai konkurencija tarp vaikų įsisiūbuoja. Tačiau tik nuo jūsų priklauso, ar vaikai vertins vienas kitą, o užaugę taps draugais visam gyvenimui – pasitelkę šioje knygoje pateiktus praktinius patarimus, padėsite vaikams išsiugdyti stiprų, pozityvų ryšį, galingesnį už norą varžytis. 

Laura Markham didelio tėvų susidomėjimo susilaukusios knygos „Ramūs tėvai, laimingi vaikai“ (Vaga, 2018) autorė. Kolumbijos universitete apgynė filosofijos daktaro laipsnį klinikinės psichologijos srityje ir dirbo tėvystės konsultante su daugybe šeimų visame anglakalbiame pasaulyje. Kaip iškili tėvų ir vaikų gynėja, dažnai kalba per televiziją ir radiją, yra minima šimtuose publikacijų nuo „Redbook“ iki „Wall Street Journal“.

„Kaip svarbu būti šalia“
Daniel J. Siegel ir dr. Tina Payne Bryson


Ryšys su suaugusiuoju – vienas geriausių rodiklių, leidžiančių nuspėti, kaip vaikui seksis ateityje. Jei vaikas nuolat jautė bent vieno suaugusiojo palaikymą, tikėtina, pasieks aukštesnių akademinių rezultatų, lengviau įgis lyderystės įgūdžių, kurs tvirtesnius santykius. Tačiau kruopščiai sustyguotų tvarkaraščių ir dėmesį blaškančių skaitmeninių prietaisų amžiuje būti šalia vaiko – sunkiai įgyvendinama užduotis. Knygoje „Kaip svarbu būti šalia“ bestselerių autoriai dr. Danielis J. Siegelis ir dr. Tina Payne Bryson paaiškina, kad kokybiškas laikas su vaikais nei daug kainuoja, nei atima energijos, o prasmingo artumo suteikti lengviau, kai perpranti sistemą SMAGU (angl. The Four S’s), apimančią esminius sveikos vaiko raidos elementus.

Remiantis naujausiais smegenų ir prieraišumo tyrimais, knygoje „Kaip svarbu būti šalia“ dalijamasi istorijomis, scenarijais, strategijomis ir patarimais, kaip pritaikyti SMAGU sistemą įvairiausiose situacijose: kai vaikams nesiseka arba, priešingai, kai jie mėgaujasi sėkme; kai juos tenka guosti, drausminti ar su jais ginčytis. Ir net kai turime atsiprašyti, kad nebuvome šalia, – juk niekad nevėlu taisyti klaidas ir atgauti prarastą pasitikėjimą. Knyga „Kaip svarbu būti šalia“ bus vertingas gidas, padedantis ugdyti sveiką emocinį vaiko pasaulį.
Danielis J. Siegelis – vaikų, paauglių ir suaugusiųjų psichiatras. Dėsto klinikinius mokymus Davido Geffeno medicinos mokykloje Kalifornijos universitete, Los Andžele. Veda paskaitas visame pasaulyje privačiai ir internetu tėvams bei su vaikais dirbantiems profesionalams, viešajai publikai.

Tina Payne Bryson – Susijungimo (The Center For Connection), kuriame taikoma daugiadisciplinė praktika ir Stipraus žaidimo (The Play Strong Institute), kuriame žaidimų terapijos būdu analizuojama nervų sistemos, vystymosi ir santykių kūrimo reikšmė įkūrėja ir vadovė. Bryson yra licencijuota klinikinė socialinė darbuotoja, teikianti vaikų ir paauglių psichoterapijos ir vaikų auklėjimo paslaugas tėvams, pedagogams, gydytojams ir verslo lyderiams iš viso pasaulio.

„Leidimas jausti“
Marc Brackett

Šiandien vaikų ir suaugusiųjų psichinės gerovės lygis – šokiruojančiai menkas. M. Brackettas, knygos „Leidimas jausti“ autorius, žino, kodėl. Taip pat žino, kaip situaciją pataisyti.

Per ilgus mokslinių tyrinėjimų metus Marcas Brackettas sukūrė veiksmingą sistemą, kaip pasitelkti emocijas, kad jos padėtų, o ne kliudytų siekti sėkmės ir gerovės. Šios sistemos ištakos – tai paties autoriaus skausmingi vaikystės išgyvenimai: patirtas smurtas, užgaulės ir prievarta. Tik įžvalgaus ir rūpestingo dėdės – pirmo suaugusiojo, kuris jį matė ir girdėjo, –  dėka Marcas suprato, kad nėra vienišas, o jausti pyktį, išgąstį ir kitas negatyvias emocijas yra visiškai normalu. Įkvėptas šio suvokimo, autorius pasineria į žmogaus emocijų pasaulį.

M. Bracketto sukurta sistema RULER pakeitė gyvenimą tūkstančiuose mokyklų, kuriose buvo įdiegta. Įrodyta, kad pasitelkus RULER metodus, pavyksta ne tik sumažinti patiriamo streso lygį ir pagerinti akademinius pasiekimus, bet ir apvalyti tvyrantį emocinį klimatą. Ši knyga – tai autoriaus būdas pasidalinti atradimais ir įgūdžiais su skaitytojais visame pasaulyje.

Marcas Brackettas – Jeilio Emocinio intelekto centro įkūrėjas ir direktorius, Jeilio Vaikų studijų centro profesorius. Per savo praktiką vadovavo didžiulėms tyrėjų grupėms ir surinko milijonus dolerių emocinės gerovės tyrimams. 

Juk būtų nuostabu, jei skubriame ir chaotiškame šiandienos pasaulyje pavyktų sulėtinti tempą ir džiaugtis gyvenimu, kuriame mažiau streso ir įtampos, daugiau laiko mėgstamiems dalykams bei užsiėmimams?

Lagom
Niki Brantmark

Lagom„nei per daug, nei per mažai“, „pats tas“ –  švedų filosofija, reiškianti pusiausvyrą, kuri tinka būtent jums. 

Gyvendama Švedijoje, šalyje, kuri pagal „Pasaulio laimės indekso“ vertinimus tvirtai laikosi pirmajame dešimtuke, Niki Brantmark pateikia smagių patarimų ir įvardija didelių pastangų nereikalaujančius veiksmus, kurie į kasdienį gyvenimą įneša subtilių pokyčių, moko rasti laiko tam, kas – svarbiausia, ir tapti laimingesniems. 

Niki Brantmark kuria interjero tinklaraštį „My Scandinavian Home“, įkvėptą gyvenimo Malmėje, Švedijoje, kartu su vyru ir trimis vaikais. Gimusi ir augusi Londone, Niki baigė psichologijos magistrantūros studijas Edinburgo universitete, yra dar dviejų knygų „Modern Pastoral“ ir „The Scandinavian Home“ autorė.