Kernavės burtai

Kernavės burtai

03. Jun 2020, 13:48 Gintarep Gintarep

Lankomės vietose, kurios mažai nutolusios nuo Vilniaus.  Pasinaudoję akcija, kurios dėka paskutinis mėnesio sekmadienis – nemokamas muziejų lankymas, mes nuvykome į Kernavę.

Atstumas nuo Vilniaus – apie 35 km.

Esame Balto kalno takas ir apžvalgos aikštelėje.

Takas vingiuoja vaizdingu šilu, palei senuosius X -XI a. pilkapius. Tako trasoje įrengtos poilsiavietės, patrauklios atokvėpio vietos.

Orientuotis take padeda informaciniai stendai ir nuorodos.

Sudomino galvosūkiai. 

Tako ilgis – apie 2,6 km Mums tinka tokie takai, nes renkame žingsnius, kuriuos reikalauja pristatyti kūno kultūros mokytoja.

Ne tik gražu, 

bet ir daug informacijos. 

Vėliau nuvykstame prie Viduramžių miesto fragmento, norėjome išvykos pradžioje, bet gausus būrys lankytojų, mus sustabdė.

Tai pagal archeologinių tyrimų medžiagą atkurtas XIII – XIV a. Kernavės viduramžių miesto fragmentas. – trijų amatininkų sodybų kompleksas, dar vadinamas Skansenu. Statyboms panaudotas tik kirvis. Tokiu būdu tiksliai atkartota tuometė technologija.

 

Sužinojome kaip iš archeologų aptiktų pavienių radinių, mokslinės analizės, eksperimento ir rekonstrukcijos pagrindu buvo atkurtas XIII – XIV a. viduramžių Kernavės miesto fragmentas. Matome viduramžių Kernavės miesto vietą ir greta atkurtus viduramžių miesto namus, dirbtuves, kiemus. Tuo metu vyko pažintinis renginys, tai galėjome ne tik apžiūrėti, bet ir paklausinėti ir gauti reikiamus atsakymus, kurių jokiame vadovėlyje nėra.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 04. Jun 2020, 14:07

Kaip smagiai! Buvom labai seniai ten. Reikės vėl apsilankyti ❤