Labai mėgstu ikrus, gal ir Jūs mėgstate?
Nuo gruodžio mėnesio Norvegijoje prasideda menkių ikrų sezonas ir tęsiasi netrumpai - iki balandžio, berods. Nors vyras nemėgsta, bet savaitgaliui parveža savo damoms.
Kai būna mažesni, kepu juos keptuvėje, o kai dideli (viena puselė sveria 1 kg) kaip šie, tai orkaitėje.
Prieskoniai: dedu druskos, pipirų kvapiųjų, baziliko, truputį sutrinto džiovinto rozmarino, apšlakstome aliejumi ir daug svogūnų (aš naudoju ir paprastuosius, ir mėlynuosius svogūnus, kartą naudojau ir baltąjį svogūną).
Uždengiu folija ir šaunu į įkaitintą orkaitę 160 laipsnių karštumo temperatūroje, kepame 1 valandą.
Likus iki kepimo pabaigos 10 min., nuimu foliją, kad apskrustų.
Ir štai... skanaus! Gražiai atsipjauna riekelėmis, skanu ir sumuštiniams, ir kaip užkandis.
Šeštadienio vakarui prie balto vyno - nepakartojamas užkandis.
Labai paprasa ir skanu, aisku, tiems, kas mėgsta ikrus.
Inga.
Na LT nezinau ar prie sviezios zuvies prekiauja . O Norvegijoj vietoj zuvi sviezia sisdarineja ir kol sezonas ju ir yra pirkti .
niekad net ir nemaciau tokiu pirkt ,na gal praziopsojau kazka
kaip idomiai 😀