Kepti menkės ikrai

Kepti menkės ikrai

06. Mar 2012, 00:00

Labai mėgstu ikrus, gal ir Jūs mėgstate?

 

Nuo gruodžio mėnesio Norvegijoje prasideda menkių ikrų sezonas ir tęsiasi netrumpai - iki balandžio, berods. Nors vyras nemėgsta, bet savaitgaliui parveža savo damoms.

 

Kai būna mažesni, kepu juos keptuvėje, o kai dideli (viena puselė sveria 1 kg) kaip šie, tai orkaitėje.

Prieskoniai: dedu druskos, pipirų kvapiųjų, baziliko, truputį sutrinto džiovinto rozmarino, apšlakstome aliejumi ir daug svogūnų (aš naudoju ir paprastuosius, ir mėlynuosius svogūnus, kartą naudojau ir baltąjį svogūną).

 

Uždengiu folija ir šaunu į įkaitintą orkaitę 160 laipsnių karštumo temperatūroje, kepame 1 valandą. 

Likus iki kepimo pabaigos 10 min., nuimu foliją, kad apskrustų.

Ir štai... skanaus! Gražiai atsipjauna riekelėmis, skanu ir sumuštiniams, ir kaip užkandis.

 

Šeštadienio vakarui prie balto vyno - nepakartojamas užkandis.  

Labai paprasa ir skanu, aisku, tiems, kas mėgsta ikrus.

 

Inga. 

06. Mar 2012, 16:33

Na LT nezinau ar prie sviezios zuvies prekiauja . O Norvegijoj vietoj zuvi sviezia sisdarineja ir kol sezonas ju ir yra pirkti .

06. Mar 2012, 16:21

niekad net ir nemaciau tokiu pirkt ,na gal praziopsojau kazka

06. Mar 2012, 12:20

kaip idomiai 😀