Savo gimtadienio proga sugalvojau iškepti šeimynai naminį paštetą, kurį dažnai kepa mano mama.
Juolab, kad tai sveikas ir maistingas maistas. Be to, greitai paruošiamas.
Reikia:
- 1kg kepenų
- 2 kiaušinių
- 3svogūnų
- galvutės česnako
- 0,5 kg žalių ir šaltai rūkytų lašinukų
- druskos, pipirų ir smulkintų lauro lapelių.
Kaip daryti?
1. Išverdame gabaleliais supjaustytas kepenis.
2. Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnakus, juos pakepiname.
3. Taip pat pakepiname supjaustytus lašinukus.
4. Išvirtas kepenis sumalame mėsmale.
5. Į gautą masę sudedame kepintus svogūnus, česnakus bei lašinukus.
6. Viską pasūdome, apibarstome pipirais ir pagardiname smulkintais lauro lapeliais.
7. Įmušame 2 kiaušinius ir gerai viską išmaišome.
8. Masę sudedame į formelę, kurioje keps paštetas. Ant viršaus dar uždėjau plonai pjaustytų lašinukų juostelių.
.
9. Kepame orkaitėje apie valandą, 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus! Siūlau pabandyti.
Mama Erkule
Oho koks sustras vaikinas...demesio ,MK ,turime didvyri 😉
kazkada esu ragavusi naminio pasteto tai labai patiko 👍 reiks ir man isbandyti pasigaminti 😀
ir virt😀
planuoju pasigamint tik be lasinuku 😀
reiks išbandyti, šitaip dar nesu bandžius, o mano šeimyna labai mėgsta paštetą, ačiū už receptuką😀