Keptas kepenų paštetas

Keptas kepenų paštetas

07. May 2010, 16:00

Savo gimtadienio proga sugalvojau iškepti šeimynai naminį paštetą, kurį dažnai kepa mano mama.

Juolab, kad tai sveikas ir maistingas maistas. Be to, greitai paruošiamas.

 

Reikia:

  • 1kg kepenų
  • 2 kiaušinių
  • 3svogūnų
  • galvutės česnako
  • 0,5 kg žalių ir šaltai rūkytų lašinukų
  • druskos, pipirų ir smulkintų lauro lapelių.

Kaip daryti?

1. Išverdame gabaleliais supjaustytas kepenis.

2. Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnakus, juos pakepiname.

3. Taip pat pakepiname supjaustytus lašinukus.

4. Išvirtas kepenis sumalame mėsmale.

5. Į gautą masę sudedame kepintus svogūnus, česnakus bei lašinukus.

6. Viską pasūdome, apibarstome pipirais ir pagardiname smulkintais lauro lapeliais.

7. Įmušame 2 kiaušinius ir gerai viską išmaišome.

8. Masę sudedame į formelę, kurioje keps paštetas. Ant viršaus dar uždėjau plonai pjaustytų lašinukų juostelių.

.

9. Kepame orkaitėje apie valandą, 180 laipsnių temperatūroje.

Skanaus! Siūlau pabandyti.

Mama Erkule

30. Dec 2010, 12:46

Oho koks sustras vaikinas...demesio ,MK ,turime didvyri 😉

08. May 2010, 09:42

kazkada esu ragavusi naminio pasteto tai labai patiko 👍 reiks ir man isbandyti pasigaminti 😀

07. May 2010, 20:08

ir virt😀

07. May 2010, 20:07

planuoju pasigamint tik be lasinuku 😀

07. May 2010, 19:41

reiks išbandyti, šitaip dar nesu bandžius, o mano šeimyna labai mėgsta paštetą, ačiū už receptuką😀