Kepta antis

Kepta antis

30. Mar 2018, 14:43 LePukuota LePukuota

Kokios šventės be keptos anties :) Tai vienas daugiausiai pagyrų sulaukęs mano šventinis patiekalas. Tad noriu ir su jumis pasidalinti paprastu išbandytu receptu.

Reikės:

  • nedidelio ančiuko ~2 kg;
  • druskos;
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų;
  • 3 š. kmynų;
  • 4 skiltelių česnako;
  • šviežių čiobrelių, šalavijo, rozmarino;
  • 1 didelio rūgštaus obuolio;
  • 1 stiklinės obuolių sulčių.

Gaminame: 

Skaniai iškepti antį reikia laiko ir pasiruošimo, pirmiausiai reikia išmarinuoti ančiuką. Ančiuką švariai nuplauname, nusausiname, įtriname susmulkintais prieskoniais ir parai paliekame šaldytuve. Antį kepti reiks ilgai, tad iš anksto reikia pasiplanuoti, kada šausim į orkaitę. Išmarinuotą antį prikemšame luptu į keturias dalis padalintu obuoliu, antį dedame krūtinėle žemyn į skardą, įpilame stiklinę obuolių sulčių ir sandariai uždengiame folija arba galima kepti inde su dangčiu. Paruoštą antį dedame į įkaitintą iki 150 C orkaitę ir kepame apie 4 val. Tuomet nuėmus foliją kelias minutes apskrudiname antį iš abiejų pusių 240 C įjungę grilio rėžimą. Kol orkaitė kais iki reikiamos temperatūros, antį išimkite ir laikykite uždengtą, tik tada, kai įkais, dėkite į orkaitę. Išbėgusių riebalų iš anties neišpilkite, juos puikiai galima panaudoti vėliau. 

20180330143648-58001.jpg

20180330143754-73918.jpg

20180330143841-32410.jpg

Taip kepta antytė bus minkšta ir sultinga. Skanu valgyti su orkaitėje keptomis bulvėmis, kriaušių spanguolių uogiene ir kitais jums mėgstamais priedais.