Kepė Jonė bandeles

Kepė Jonė bandeles

12. Aug 22:39 raganeleskisenele raganeleskisenele

Retkarčiais Jonei per kompiuterį leidžiu paklausyti vaikiškų dainelių. Pačias mėgstamiausias turime pakartoti keletą kartų. Ji ir stebi, ir pati drauge dainuoja. Taip ne tik smagiai praleidžia laiką, bet ir daug ko išmoksta. Pavyzdžiui, naujų žodžių.

– Eime kepti bandelių? – klausiu.

– Papė boba dandeles!!! – sudainuoja eilutę.

Susimąsčiau, kad mano dvimetė bandeles iš tikrųjų „pažįsta“ tik iš dainelės. Nes nuo jos gimimo jų beveik neperkame, o ir šiaip kepiau labai seniai. Tad mano pasiūlymas tapo didele atrakcija mums abiems. Pirmiausiai užrašų krūvoje atkapstėme išbandytą ir visada pasiteisinantį receptą, tada susiradome visus reikalingus produktus:

  • 450 gr miltų,
  • 200 ml pieno,
  • porą šaukštų cukraus,
  • trupučiuką druskos,
  • tris šauštus aliejaus,
  • kiaušinį,
  • pakelį sausų mielių,
  •  pusę šaukštelio kepimo miltelių.

Tada kiaušinį išplakėme su druska ir cukrumi, supylėme aliejų ir šiltą pieną su jame ištirpintomis mielėmis. Beliko suberti miltus su kepimo milteliais ir gerai išminkyti tešlą. Tada įdėjome ją į stiklinį indą, uždengėme rankšluosčiu ir palikome šaldytuve kilti.

Kol tešla pokšėjo ir kilo, paruošėme įdarą: keptuvėje pakepinome maltą triušieną ir šviežius kopūstus su daug prieskonių. Galima dėti bet ką, kas šauna į galvą: uogienę, obuolius, šoninę, kepintas daržoves, dešreles, varškę, rududu kremą arba tiesiog daug cinamono. Na, mes dabar išgyvename cukraus mažinimo periodą, tad mūsų įdaras toks „rimtas“.

Labai smagu buvo tikrinti, ar tešla gerai pakilo. Jonė tiek badė ją pirštuku ir laukė, kol duobutės vėl prisipildys oro, kad mano kantrybė jau baiginėjosi. Net atėjo mintis nupirkti tą populiarųjį „pop-it“, kad turėtų ką spaudyti?

Kai pagaliau įtikinau, kad su tešla viskas gerai, pradėjome rimtai dirbti. Aš kočiojau tešlos blynukus, pagalbininkė stropiai dėjo į juos įdarą, tada aš lanksčiau bandeles, o mažoji rikiavo jas kepimo skardoje. 15 minučių spoksojome pro iki 200 laipsnių įkaitintos orkaitės stiklą į pamažu gelstančią tešlą, o Jonytė vis dainavo: „papė Jonė dandeles“.

Ir štai, atėjo svarbusis ragavimo momentas. Tiesa, prieš tai bandelės turėjo išlaikyti ir uostymo testą. Kvapas – puikus, skonis – taip pat. Trupinukų daug, bet pilvelis irgi pilnas.

Išsikepkite ir jūs!

raganeleskisenele raganeleskisenele 13. Aug 13:05

Ačiū. Jonei labai patinka prisidėti prie maisto gaminimo, čia geriausias žaidimas. Būtų smagu, kad taip pat ir valgyti patiktų😂

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 13. Aug 12:58

Nu ta nuotrauka - mielybių mielybė nosytę įkišusi į bandeles...na tikra vaikystė 😀 labai labai miela

jaldija jaldija 13. Aug 10:54

Kaip šauniai šeimininkavot👍🥰