Kepė boba bandeles: arba kaip mama sudegino kaneles

Kepė boba bandeles: arba kaip mama sudegino kaneles

03. Nov 2020, 23:24 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Iš karto sakau iš kur gavau receptą:

https://www.sauletavirtuve.lt/kaneles-zingsnis-po-zingsnio/

Reikės:

2 stiklinių (500 ml) pieno (3,2 proc. riebumo)
50 g sviesto (82 proc. riebumo)
100 g miltų (550D)
1 ¾ stiklinės (245 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. druskos
2 didelių kiaušinių
2 didelių kiaušinių trynių
1 valg. š. tamsaus romo
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Formelėms ištepti:
gabalėlio sviesto
2 valg. š. rudojo cukraus

Tešlą reikia brinkinti 24-48 valandas, viso gamybos proceso nekopijuosiu čia, sekite nuorodą, nes čia tikrai sudėtingas procesas. Gal nėra taip sudėtinga užmaišyti tešlą ar palaukti, kol ji brinks, bet kepti reikia labai tiksliai.

Kadangi receptas, tiksliau gamybos procesas tikrai sudėtingas ir kaip čia pasakius, kruopštus, tai nusiteikiau, kad galbūt iš pirmo karto nekažin kas ir gausis. 

Tai va taip ir gavosi. Tešlos man užteko dviem kepimams. Turbūt recepto autoriai visgi naudojo didesnių kanelių formas, o aš mažesnes. 

Dėl tos pačios priežasties man derėjo sutrumpinti kepimo laiką. Nes pirmasis mano rezultatas buvo toks:

taip, totaliai sudegę. Bet labiausiai glumino, kad tešla nė kiek nepakilo.

Antrą sykį jau ėjosi geriau, nors mano šedevras vis tiek gavosi paskrudęs. Gomuriui nelabai malonu, bet viduje kanelės išėjo puikios. Viena pati viską ir suvalgiau. Norinčių ragauti neatsirado.

Ir nuspręndžiau, kad reikia praktikuotis. Ir galbūt Kalėdoms iškepsiu jas tobulai, arba bent apytobuliai ir jų paragaus visi.

su padegusiom karūnom!

Mano patarimas:

Dėl visa ko trumpinkite kepimo laiką. Išsitraukite vieną kanelę ir ją perpjaukite. Galbūt jau bus iškepusios ir nespės sudegti taip, kaip maniškės. Jei vis dėlto dar nebus, derėtų šiek tiek sumažinti kaitrą, kad cukrus nebedegtų taip stipriai, o vidus iškeptų.

P.S. neturėjau aš romo ir tikrojo vanilės ekstrakto. Pakeičiau juos konditeriniais kvapikliais. Mano neprofesionaliam skoniui jos visai nesiskyrė nuo pirktinių, o draugės dukra pauosčius tešlą sakė, kad labai skaniai kvepia.  Tačiau visus kitus produktus rinkausi milimetras prie milimetro, kad būtų tokie, kaip rekomenduojama. Aišku, čia irgi yra niuansų.

Bent jau mano virtuvinėje praktikoje geriausiai išeina tada, kai gaminu "iš akies". Kai griežtai laikausi recepto, išeina nekaip.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 04. Nov 2020, 19:32

Na tas bandymas prasidėjo taip sakant mažu susvilusiu fiasko, bet kažkaip nei gėda, nei gaila, nes tiesiog įdomu. Dabar suprantu, kodėl jos tokios nepigios ?

floryte floryte 04. Nov 2020, 13:15

Niekada nesu net bandžiusi kepti kanelių, žinant jų gaminimo niuansus. Mamatest, verta pagirti vien už drąsą, pastangas ir bandymus??