Labas rytas!
Karštis vasaros kankina,
Tai gi kas mus atgaivina?
Ieškome vandens vonelių,
O užkandame kanelių :)
Surimavau tokį ketureilį, nes šiomis dienomis išties atgaivina tik vandens malonumai, o štai kanelės jau tinka tik atsivėsinus:)
Ši vasara ypatinga, nes patys pamėginome išsikepti kanelių. Dieviško skonio saldėsis pavergia ne vieno širdį, ne išimtis ir mano dešimtmetis. Būtent jo iniciatyva kaneles mokomės kepti patys:)
Pirmą kartą kepėme maždaug prieš mėnesį. Na, nesigavo. Subliuško, apdegė. Vakar bandėm iš naujo. Šįkart pasirinkome Beatos receptą. Antras dublis jau geresnis, bet yra kur tobulėti, tad bandysime ir vėl.
Kanelės pagal Beatą Nicholson:
- 250 g cukraus
- 100 g miltų
- žiupsnelio druskos
- 3 šaukštų vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
- 2 šaukštų romo
- 2 kiaušinių ir 2 trynių
- 50 g lydyto sviesto
- 1/2 litro pieno
- lydyto sviesto formelėms ištepti
- cukraus formelėms.
Gaminame: sviestą ištirpiname. Miltus išsijojame į dubenį, sumaišome su cukrumi, druska, vanile ar vaniliniu cukrumi.
Įmušamame kiaušinius ir trynius į dubenį su miltais, supilame romą, sumaišome iki vienalytės masės. Į masę supilame ištirpintą sviestą ir sumaišome dar kartą. Užkaitiname pieną.
Į tešlą, pamažu maišant, supilame pieną. Tešla bus skystoka ir ją komandiruojame į šaldytuvą bent valandai, o geriausia – parai ar dviem.
Orkaitę įkaitiname iki 250°C. Kanelių formeles ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi.
Pilant tešlą į formeles, paliekame apie pusę centimetro nuo viršaus (kanelės kepdamos kyla).
Šauname į orkaitę, kepame apie 10-15 minučių viršutiniame skyriuje (be ventiliatoriaus). Tuomet kaitrą sumažiname iki 170°C ir kepame dar 50 minučių. Bet iš šių 50 minučių praėjus 25-ioms, kaneles perkeliame į apatinę lentyną. Žodžiu, nevengiame pažaisti su karščiu ir perkėlimu, stebime situaciją.
Mūsų kenelės iškepė, nors ir neiškilo tiek kiek tikėjomės. Bet būtinai bandysime vėl :)
Gal turite kokių savų gudrybių kad kanelės gautųsi be priekaištų? Ar esat bandžiusios jas kepti?
Skaniai atrodo ???
Atrodo skaniai!😀