Kelionių taisyklės pagal Paulo Coelho

Kelionių taisyklės pagal Paulo Coelho

31. Jul 2013, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

1.Venk muziejų.

Patarimas gali pasirodyti absurdiškas, tačiau pagalvokime: kai tu esi svetimoje šalyje, ar ne įdomiau sužinoti apie dabartį, nei apie praeitį? Žmonės jaučiasi įsipareigoję vaikščioti po muziejus, nes vaikystėje juos būtent taip mokė rasti ryšį su kultūra. Žinoma, svarbu lankytis muziejuose, bet turi žinoti, ką nori pamatyti, priešingu atveju, iš muziejaus išeisi jausdamas lyg ir pamatei porą svarbių dalykų, tačiau nežinai, kokių.

2.Pabūvok baruose.

Būtent ten gali pamatyti miesto gyvenimą. Aš turiu galvoje ne diskotekas, o tas vietas, kur susirenka vietiniai, išgeria, valgo, kalbasi apie Gyvenimą, Dievą ir visada atviri pokalbiui. Tiesiog nusipirk laikraštį, sėdėk ir stebėk, kas įeina ir kas išeina iš baro. Jei kas pradeda pokalbį, įsitrauk ir tu į jį, jeigu tema tau pasirodys įdomi. Tu nepamatysi kelio grožio, jei į jį žiūrėsi pro praviras duris.

3.Būk atviras

Geriausiais gidais yra vietiniai žmonės. Jie viską žino, didžiuojasi savo miestu, bet nedirba jokiai agentūrai. Paprasčiausiai išeik į gatvę, pasirink žmogų, užduok klausimą, pvz. kaip nueiti kur nors. Jeigu nepavyksta su pirmu pasitaikiusiu, pavyks su antruoju užkalbintu žmogumi. Ir tada, patikėk, gausi geriausią gidą visai dienai.

4.Keliauk vienas arba, jei esi susituokęs, su gyvenimo partneriu.

Tik taip galima iš tikrųjų pailsėti ir kuriam laikui pamiršti savo šalį. Nes jei keliauji su grupe, tu tik apsimetinėji, keliaudamas į kitą šalį, beje, kalbi su visais savo gimtąja kalba, seki gido nurodymus ir daugiau galvoji apie grupės interesus, o ne apie tą vietą, į kurią atkeliavai.

5.Nelygink

Nieko nelygink: nei kainų, nei švaros, nei gyvenimo kokybės, nei transporto. Nieko! Tu keliauji ne dėl to, kad įrodutym, kad gyveni geriau. Susipažink su kitų gyvenimu ir rask tai, ko galėtum iš jų pasimokyti.

6.Suvok, kad tave visi supranta.

Net jeigu ir nekalbi tos šalies kalba, nebijok: aš pabuvojau daugelyje šalių, kur negalėjau išsireikšti žodžiais, bet vis tiek visur radau pagalbos, naudingų patarimų ir net susiradau draugų. Kai kurie bijo tiesiog pasiklysti kelionės metu, jeigu bus vieni. Pakanka kišenėje turėti nors viešbučio, kuriame apsistojote, vizitinę kortelę, o kraštutiniu atveju pasinaudokite taksi, parodydami vairuotojui vizitinę.

7.Per daug neprisipirk.

Leisk pinigus tokiems dalykams, kurių nereikėtų nešti: bilietus į teatrą, apsilankymą kavinėse, ekskursijoms. Šiais globaliniais laikais galima viską nusipirkti internetu, kad nereikėtų gabenti pirkinių nešulių iš kitos šalies.

8.Nesistenk apkeliauti pasaulio per mėnesį.

Geriau pasilikti keturias penkias dienas viename mieste, nei per savaitę aplankyti penkis miestus. Miestą galima palyginti su inoringa moterimi, kuriai reikia laiko parodyti save iš visų pusių ir leistis suviliojamai.

9.Kelionės – tai nuotykiai.

Amerikiečių rašytojas Henris Mileris yra pasakęs: geriau atrasti sau nežinomą cerkvę, apie kurią niekas anksčiau negirdėjo, nei vykti į Romą, jaučiant pareigą aplankyti Siksto koplyčią. Nuvyk ir ten, bet paklaidžiok ir skersgatviais, nežinomais takais, pajusk laisvę ir atrask tai, apie ką tu dar nežinai ir kas galbūt pakeis tavo gyvenimą.

Šaltinis: www.facebook.com/mirfactov

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 31. Jul 2013, 13:48

Man irgi patiko šie rašytojo pastebėjimai 😀

kodelcia kodelcia 31. Jul 2013, 13:25

99 proc pritariu šioms taisyklėms 😀