Kelionė automobiliu. Tikslas - aplankyti Daniją ir Švediją (6)

Kelionė automobiliu. Tikslas - aplankyti Daniją ir Švediją (6)

31. Aug 2021, 15:16 ViktorijaBudene ViktorijaBudene

Devinta diena. Kelionės antra pusė ir jau kvepia maršrutu link namų. ? Švedijoje apsistojome nameliuose prie jūros. Pradžioje viename, kuris mums labai patiko, bet laisva buvo vienai nakvynei. Netoliese radome kitą, bet žymiai mažesnis, ne visi patogumai. Pasirodo (nepastebėjome šio punkto) rankšluosčius, patalynę reikia savo turėti arba papildomai užsakinėti. Gerai, kad pavyko telefonu susitarti dėl šių dalykų. Pasakė kodą durų iš kur paimti, kitu atveju dvi paras nesiprausę ?Nes vietoje nieko nėra, nuotoliniu derinama. Yra vaikų žaidimų aikštelė. Tik pamatė ir iškart bėgte žaisti. Namukai visai šalia jūros. Čia liksime pailsėti ir nebeskubėsime keletą dienų.

Aplankėme Geteborgo miestą. Keletą žinomesnių vietų. Turi gražų botanikos sodą, šiek tiek pasivaikščiojome. Tai vienas iš didžiausių Europos botanikos sodų. Jame apie 16 000 skirtingų augalų rūšių. Sodo dydis 432 akrai, tai viso neįmanoma apeiti ?.

Aplankėme Haga rajoną. Tai vienas seniausių rajonų Geteborge. Ten Skansen Kronan tvirtovė, kuri buvo pastatyta gynybai nuo Danijos išpuolių, bet taip niekada ir nebuvo užpulta. Dabar ten restoranas, konferencijų salė.

Ėjome Haga Nygata gatvele. Daug gražių parduotuvėlių, kavinių. Yra kur akis paganyti ?

Pasivaikščiojome po centrinę aikštę.

Kadangi iš Stokholmo nėra keltų į Lietuvą, tai iki jo nevyksime. Stokholme esame buvę ir turime daug ryškių prisiminimų apie jo grožį, ten sugrįšime atskirai, nes yra ką aplankyti dar.

Dar jeigu bus noro aplankysime vieną pilį, kuri bus pakeliui link kelto. Bet mūsų pažintinė kelionė panašu, jog baigta.

Tikiuosi patiko skaityti. Man patiko fiksuoti įspūdžius ?

Iki kitų kartų ❤️