Keliaujame po Latviją. Tervetės miško parkas

Keliaujame po Latviją. Tervetės miško parkas

08. Jul 2020, 13:19 picama picama

Jei keliausite į Latviją, rekomenduoju aplankyti Tervetės miestelį ir šalia jo įsikūrusį parką (važiuojant nuo Joniškio pusės maždaug 20 min kelio)! Kiek ten visko daug!

Įėjimas mokamas, suaugusiems 5€, vaikams (berods nuo 6m.) 4,5€, savaitgalį euru brangiau.

Mes jį aplankėme karštą dieną, bet parke to karščio nelabai jutome, nes dideli medžiai visai gerai užstoja saulę.

Parkas labai didelis ir po jį galima keliauti savarankiškai, kaip mes ir darėme, arba prisijungti prie ekskursijos, kurią veda moteris, persirengusi ragana. Taip pat ši grupė po parką važiuoja specialiu traukiniu.

Visko neaplankėme, bet įdomiausius objektus pamatėme ir išbandėme: apžvalgos bokštą, karstynes, laiptines, žaidimų aikštelę, grybų alėją, raganos namelį, velnio irštvą, pasakų taką, labirintą...

Įdomiausia buvo nykštukų gyvenvietė ir jų nameliai! Jie tokie gražūs ir tvarkingi, vaikų (ir turbūt nykštukų) didumo, nors į keletą namelių netilpo net vaikai įeiti.

Pirmieji nameliai pagaminti iš rąstų ir pasislėpę medžių šešėlyje. Kai kuriuose buvo baldų- staliukas, maža lovytė. Taip pat ten radome ir nykštukų lentpjūvę bei malūną!

Kita nykštukų gyvenvietė buvo daug spalvingesnė, ryškesnė, modernesnė! Visi nameliai vienas šalia kito, saulėkaitoje, tad ir vandens bokštas, ir ledų parduotuvėlės ledai puikiai atgaivina. Daugelio namelių viduje radome didelių medinių kaladėlių.

Visko neapžiūrėjome, nes mažos kojytės pavargo, užtrukome gerą pusdienį tad viskam pamatyti galima susiplanuoti ir visos dienos išvyką.

Gintarep Gintarep 10. Jul 2020, 07:14

Oi, kaip gražu ??

picama picama 09. Jul 2020, 14:11

O taip! Labai patiko namukai 😀 ir vaikai skundėsi, kad jau nebėra jėgų eiti, bet kai tik juos priėjome, grįžo visos jų jėgos su kaupu! 😀

jaldija jaldija 08. Jul 2020, 23:37

Kaip gražu , mažiesiems ten tikriausiai kaip pasakoj ?