Skaniai gamini ir nori pasidalinti savo receptais su mumis? Tad laukiame jų adresu (nepamiršk ir vaikučio meniu): redakcija@mamyciuklubas.lt
Produktai:
180 g miltų;
50 g minkšto sviesto;
135 g cukraus;
2 kiaušiniai;
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
150 g pieno;
0,5 citrinos (žievelės nutarkuotos).
Gaminimas
Kiaušinius su cukrumi ir sviestu išsukame iki purios masės, supilame pieną. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir beriame į išplaktą masę, kaskart po truputį maišant. Sudedame citrinos žieveles, išmaišome.
{pic:1}
Orkaitę įkaitiname iki 180-200 laipsnių. Keksiukus dedame į formeles ir kepame 10-15 min. Iškepusius ir atšalusius išimame iš formelių. Galima pabarstyti cukraus pudra.
{pic:2}
Galima daryti su įdaru, aš kepiau su braškių uogiene. Tinka konservuoti persikai, obuoliai, kriaušės. Iškepsite apie 20 keksiukų.
{pic:3}
{pic:4}
Skanaus!
Dalia Pukštienė
😀
oj, kokia linksmute 😀
dar vienas keksiuku įdaras: varškė,obuolys,riešutai,cinamonas ir gal šiek tiek cukraus. visa šia masę i keksiukus.labai skanu 😀
labai skaniai atrodo 👍
Man šitokius pagaminti pakolkas per sudėtinga 😃 😛 bet atrodo tai...m...... 😍 😀
Šaunus receptukas 😀
oi, kaip skaniai atrodo 😉
dar karta aciu,uz patikslinimus.
Aš tai visada mažesnėje temperatūroje kepu, geriau iškepa, kokį 170 laipsnių. O uogienės į dugną geriau nedėti, neįšimsite kekso, geriau dėti per vidurį tešlos.
Aciu uz recepta,reiks isbandyti 😀
aciu liusia😀
aciu liusia😀
Čia tešla, ne kremas, popierinių formyčių yra "Rimi" pirkti. Bet galima ir didelį kepti, tik nedidelis išeis, o ir kepti tada reik ilgiau, kokį 25-30min.
Skaniai atrodo😀
o kas tas baltas kremas?😀
butinai isbandysiu,labai ieskojau panasaus receptuko.tik neturiu mazu formyciu.kepsiu didesnej,i dugna pridesiu uogienes,kazin bus gerai? aciu😀
skanu😀