Kas trukdo sulieknėti?

Kas trukdo sulieknėti?

13. Nov 2015, 10:32 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Siekiant savo idealaus svorio, dažnai sutinkame „priešus“ ne tiktai saldumynų ar bandelių pavidalu, bet ir artimųjų draugų bei giminačių asmenyse.

Ar jums buvo taip? Tik nusprendei, kad šįvakar neprisivalgysi, o tavo vyras ar draugė pasikviečia vakarienės ar mama užsuka į svečius su gardžiais sausainiais. O iš draugų kompanijos apskritai sunku išeiti tuščiu skrandžiu, nes visi tik ir sako: „Na kas nutiks, jei suvalgysi dar vieną vištienos gabalėlį ar ledų porciją?“

Kodėl taip vyksta?

Mes įsitikinusios, kad niekas mums blogo nelinki. Mūsų močiutės ir mamos jau įpratusios mus vis pamaitinti, o vyrai negali savo žmonų badu marinti, net jeigu porą kilogramų svorio mylimoji ir galėtų sumažinti.

Na o draugės, nors ir žino, kad bandai sumažinti svorį, vis tiek pasiūlo suvalgyti nors mažytį pyragėlį – tai nuskamba kartais ne itin draugiškai.

Susimąstykite, mes taip dažnai valgome, kada nenorime, kai jaučiamės spaudžiami draugų ar artimųjų – valgome kartais „dėl kompanijos“, kad neįžeistume kitų.

Bet pagalvokite akimirką, ar jums to reikia? Jūs to norite? Tai jūsų gyvenimas. Jūsų kūnas. Nereikia į jį grūsti nereikalingo ir nenaudingo  maisto, kuris dirba prieš jus, prieš jūsų norus ir net sveikatą.

Specialistai pataria - valgykite tada, kada jaučiate alkį, o ne tada, kai jūsų kas nors to prašo.