Kas pasikeitė mūsų šeimos gyvenime karantino laikotarpiu

Kas pasikeitė mūsų šeimos gyvenime karantino laikotarpiu

22. Apr 2020, 13:43 floryte floryte

   Jau daugiau nei mėnuo, gyvename karantino sąlygomis. Kaip tai pakeitė mūsų šeimos gyvenimą?..

Pradžioje, karantinui prasidėjus, kilo gana nemažai sumaišties, kurią, matyt, sukėlė pasikeitusios mūsų gyvenimo sąlygos. Nežinau, ar prisitaikėme prie šių sąlygų ar kas nutiko, bet toks gyvenimas ne tik kad neblogas, bet sakyčiau, visai žavus.

Taigi, mes:

1. Į parduotuvę vykstame 1- 2 kartus per savaitę, pirkinius planuojame. Anksčiau buvo jei ne kasdien, tai kas antrą dieną - tikrai! Dabar šį laiką galime skirti kitai veiklai kartu su šeimos nariais.

2. Kadangi turime daugiau laiko, kepame dažniau pyragus ir gaminame mėgstamus patiekalus!

3. Daugiau laiko leidžiame gryname ore: žaidžiame bandmintoną, su kamuoliu, supamės supynėmis, tvarkome aplinką, važinėjamės dviračiais, paspirtukais, riedučiais, važiuojame pasivaikščioti į mišką...Arba kieme tiesiog palaimingai drybsome hamake :-).

4. Labiau nei bet kada džiaugiamės pavasariu: geriame į save paukščių balsus, stebime prabudusius vabalus, besiskleidžiančius žiedus, mėgaujamės saulės spinduliais.

5. Vaikai vis labiau "ūkiškėja", atlikdami namų ruošos darbus. Pavyzdžiui, šešiametė Augustė paskutiniu metu pamėgo darbuotis plaktuku, kaldama vinis ir varžtus, tiesiog dievina dažymą teptuku. Atskleisiu naują dažymo metodiką. Jei jūsų atžala primygtinai prašo dažyti, o jūs nenorite paaukoti striukės ar kelnių sutepliojimui dažais, duokite vaikui dažyti lentas tiesiog vandeniu. Lentos kuriam laikui patamsės, vaikas mano, kad nudažo. Žinoma, šešiametei jau kilo klausimas, kodėl dažai "išnyksta". "Čia toks specialus lakas, kuris lentoms labai naudingas" - aiškiname.

6. Mums vis gimsta naujos svajonės. Jau svajojame, kad mūsų namuose apsigyvens katinas (mūsų katiną praėjusią vasarą suvažinėjo mašina). Augustė svajoja būti žvaigždžių tyrinėtoja. Net užmiega su enciklopedija, atsivertusi skyrių apie planetas.

7. Mokydama šešiametę Augustę atlikti auklėtojų paskirtas užduotis, įgijau daugiau kantrybės.Vaiko ugdymui naudojame puikias užduotis internete: https://pirmokopasas.ugdome.lt/#Mokyklahttps://www.gamtosreindzeris.lt/ ir kt.

8. Daiktus, kurių mūsų šeimai reikia, perkame internetu (yra tam tikri pliusai ir minusai).

9. Esame kaip niekad plaukuoti, trumpučiais nedažytais nageliais :-). Tiesiog priimėme tai kaip realybę ir dėl to nei liūdime, nei panikuojame.

10. Vakarais žaidžiame stalo žaidimus. Jie skatina šeimos narių bendravimą, sukelia daug emocijų!

11. Išeidami į parduotuvę ar viešą vietą, dėvime kaukes. Turime daugkartinio naudojimo, tad nauja mūsų rutina - kaukių skalbimas ir jų lyginimas.

12. Mes esame sveiki, visai nesergame! Jokių slogų, jokių gerklės skausmų ar kosulių (tuoj pat pabeldžiu į stalą). 

13. Keliamės ryte vėliau (kokia palaima!), tad daromės tokie "naktinėtojai", vėlai einame miegoti. Šiuo atžvilgiu jausmas beveik primena atostogas!

14. Tik vieną karantininio laikotarpio ryškų trūkumą pastebėjome: negalime susėsti tiesiogiai prie vieno stalo su artimaisiais, seneliais, giminaičiais, draugais. Todėl su gimtadieniu sveikiname dainuodami po balkonu, siunčiame gėles per kurjerius, pasiilgę vežame savo keptas bandeles, palikdami jas prie durų. 

Keletas akimirkų iš Augustės gyvenimo karantino laikotarpiu:

O kaip karantinas pakeitė, įtakojo jūsų gyvenimą?..

 

floryte floryte 22. Apr 2020, 14:23

Gintarep - tikrai gerai pasakė Jūsų dukrytė - du minusai tampa pliusu!??

Gintarep Gintarep 22. Apr 2020, 14:07

Oi, kaip viskas artima ?☀️?Tiek daug pliusų, kad net minusai tampa dalinai pliusais. Anot dukrelės:du minusai, tinkamai juos sudėjus, tampa pliusu.