Kas Jolantai palengvino gimdymo sąrėmius?

Kas Jolantai palengvino gimdymo sąrėmius?

29. May 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Būsimos mamytės labiausiai jaudinasi dėl gimdymo, o tiksliau, dėl artėjančių ir stiprėjančių sąrėmių skausmo. Jolanta nori pasidalinti asmenine patirtimi, kas jai padėjo išverti sąrėmius.

 

Mamos Jolantos patirtis:

 

Nuo pat pradžių, kai tik sužinojau, jog laukiuosi, maniau, jog gimdysiu be jokių nuskausminamųjų. Matyt, mano moteriško smalsumo veikiama, norėjau pajusti tą skausmą, kuris lydi kūdikėlio atėjimą į šį pasaulį. Norėjau žinoti, ką tai reiškia.

 

Sąrėmiai man prasidėjo 2.30 val nakties, tačiau jie nedažnėjo, nebuvo per daug stiprūs, kartas nuo karto praeidavo, todėl į ligoninę neskubėjau. Bandžiau naktį dar šiek tiek pamiegoti, tačiau nepavyko, nes širdis jautė, kad atėjo metas.

 

Kauno P. Mažylio gimdymo namus pasiekiau tik 12 val. dienos ir jau buvau apsisprendusi imti epidūrinę nejautrą, nes bijojau, kad nemiegojus visą naktį, išvargus, nepajėgsiu pagimdyti. Tačiau gydytoja mane perkalbėjo pagyrus, jog aš gerai laikausi. Ji man sakė, kad esant labai stipriam skausmui, galėsiu pagulėti sūkurinėje vonioje, vanduo skausmą apmalšins.

 

Akušerė paaiškino, kad vanduo padės atsipalaiduoti ir apmalšins skausmą. O sūkurinės vonios srovės padės atsipalaiduoti raumenims ir sumažins stresą. Kadangi iki nėštumo dažnai mėgaudavausi sūkurinėmis voniomis ir žinojau, kad jos labai mane atpalaiduoja, nutariau priimti gydytojos pasiūlymą pagulėti joje.

 

Pirmas įspūdis buvo toks, kad vanduo buvo labai karštas, nors vyras įkišęs ranką į vandenį, mane patikino, kad jis tik šiltas. Skausmą vanduo tikrai apmalšino, bet sąrėmiai ženkliai sutankėjo, tik išlipus iš vonios sužinojau, kodėl. Mat per valandą laiko, kol buvau vandenyje, gimdos kaklelis prasivėrė net 3 cm. Ir jau man norėjosi stumti.

 

Dabar, kai pagalvoju, kad tą valandą sūkurinėje vonioje buvau lyg kokiame transe. Viskas aplinkui išnyko, tik be perstojo prašiau vyro, kad piltų man ant veido šaltą vandenį.

 

Tad būsimos mamytės, nepamirškit, kad sąrėmių metu yra ir tokie natūralūs nuskausminimo būdai kaip vanduo, masažas, atpalaiduojanti rami muzika ir taisyklingas kvėpavimas.

 

Sėkmės visoms būsimoms mamytėms!