Šį desertą pasigaminau, kai užsimaniau „ko nors gardaus“.
Receptuką susigalvojau pati. Skonis gavosi išties puikus. Persipina įvairūs pojūčiai: sotu (varškė), gaivu (mėlynės), gardu (karamelės saldumas). Puikiai tinka ir svečiui pavaišinti.
Reikia:
250 g varškės
1 stiklinės mėlynių
1-2 šaukštai cukraus
100 g baltojo šokolado
100 g „Rududu“ sutirštino pieno
30 talerių
Vanilės
Kaip gaminti?
Varškę pertriname sieteliu, į ją beriame cukraus ir vanilės.
Viską gerai ištriname. Į gautą masę suberiame du trečdalius stiklinės mėlynių. Išmaišome.
Vienam gardėsiui naudojame tris talerius. Juos sluoksniais pertepame su pasigaminta varške (taleris-varškės šaukštelis- taleris- varškės šaukštelis – taleris).
Glajaus paruošimas
Karštame vandenyje įstatome mažesnį indą su gabalėliais sulaužytu šokoladu. Sudedame „rududu“ ir visą masę maišome, kol taps vientisa.
Kai glajus paruoštas, šaukštu pilame jį ant varške perteptų talerių, gražiai paskirstome.
Galiausiai papuošiame šviežiomis mėlynėmis. Gautus gardėsius kišame 10-15 min. į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus!
Jurgita
Vasaros desertų konkursas “Mmm…Skanumėlis“
Pagrindinius prizus įsteigė Stephen Joseph - praktiškų ir smagių dovanų parduotuvė vaikams!
labai skaniai atrodo 😀 neiprastas receptas 😀
Nu labai skaniai atrodo. Isbandysim 😀
Aga skaniai atrodo 😀 👍 🌷
turėtų būt skanu, labai įdomus receptas, bet jau kiek kalorijų 😀