Kapt kapt kapt - arba kitokia knygelė mažiausiems

Kapt kapt kapt - arba kitokia knygelė mažiausiems

08. Nov 2020, 15:52 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Dabar noriu pasidalinti įspūdžiais apie knygelę patiems mažiausiems - Indrės Zalieckienės "Kapt kapt kapt". Aktualu bus tiems, kas ieško dovanėlių mažyliams, ir  tiems, kas dar tik laukiasi, bet jau galvoja apie knygeles mažyliams.  Nes patikėkit, laikas bėga greitai, ir tokios knygelės prireiks labai greitai.

Šita knygelė yra visiškai kitokia nei bent jau aš esu pratusi matyti. 

Taip, visos mažylių knygelės dažniausiai būna kartoninės ir mokomosios: apie gyvūnus, apie transporto priemones, apie buities daiktus ir panašiai. Visos jos iš tiesų kažkuo panašios. Su paveiklsiukais arba nuotraukomis ir parašytais pirmaisiais žodeliais. Būna jose ir trumpos istorijos: eiliuotos arba ne.

Na bet man šita kažkokia visai ne tokia. Čia suderinta daug skirtingų aspektų. Galima stebėti aplinkos daiktus, mokytis spalvų ar skaičiuoti, bet ir pastebėti smulkias detales, pažaisti seklius ir surasti mažojo skaitytojo palydovą - kiekviename puslpapyje pasislėpusį juodą katinuką.

Gan ryški, bet neįkyri spalvų gama, šmaikščios detalės,  užkabintos skirtingos gyvenimo sferos: gatvė, gamta, turgus ir net paštomatas. Bet visų svarbiausia - tėvelių ir paties mažylio įvaizdžiai.

Lukui jau du su puse, galėčiau sakyti, kad jis jau peraugo šią knygelę, tačiau būčiau neteisi. Jis tikrai ją varto. Tik smagiausia jam dabar ne patys piešinukai, o skaičiai. Sėdi ir garsiai skaičiuoja, visus moka parodyti, o kai paaugsim, gal ir patį "Kapt kapt kapt" eilėraštuką mokysimės.

Knygelė tikrai bus vaiko palydovas ilgą laiką. Nuoširdžiai rekomenduoju. 

Už knygelę dėkoju Mamyčių klubui ir "Alma Littera" leidyklai

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 09. Nov 2020, 13:23

Simona, tikrai vertw dėmesio. Mačiau jau ją internete, buvo neblogi atsiliepimai irgi

Simonadub Simonadub 09. Nov 2020, 11:37

Kokia graži ir įdomi, bus mūsų Kalėdų sąraše 😉