Kaliaropės užkandis

Kaliaropės užkandis

09. Aug 2017, 12:59 Kristina B. Kristina B.

Jos didenybė – kaliaropė.

20170809125554-88539.jpg

Žmonės kalba, kad labai naudinga daržovė, o ypač vaikams. Sako, daug kalcio turi – naudinga augantiems kaulams. Ir senyvo amžiaus žmonėms, ypač moteriškėm. Dar kalio daug.

Tik štai su jos paruošimu sunkoka. Anksčiau tiesiog sutarkuodavau ir su majonezu sumaišydavau. Bet tokiame pavidale ją tik aš viena ir valgau. O norisi tokiu gėriu ir su šeima pasidalinti.

Šią vasarą atradau tobulą variantą.. Na gal ne visai, tobulas jis būtų, jei įgytų pieniškų dešrelių su kečupu skonį ir išvaizdą.. bet trūksta visai nedaug :)

Taigi, reikės:

Sultinio

Kaliaropės, supjaustytos gabalėliais

20170809125648-28610.jpg

Miltų

Druskos

Pipirų

20170809125710-56897.jpg

Kiaušinio

Šaukšto grietinės ar grietinėlės

20170809125722-68019.jpg

Džiuvėsėlių

20170809125737-62959.jpg

Sūrio

 20170809125752-57546.jpg

Sultinyje išverdame pjaustytas kaliaropes (užtenka 10 minučių). Kiek pravėsiname ir apvoliojame miltų/druskos/pipirų mišinyje, tada kiaušinio ir grietinės plakiny, na o po to džiūvesėliuose. Kepam įkaitintame aliejuje, iškepusias apibarstome tarkuotu sūriu.

20170809125806-61953.jpg

Labai skanu ir tiekiant su kečupu.