Kalėdinis nykštuko paštas

Kalėdinis nykštuko paštas

06. Dec 2019, 21:18 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Kalėdų laukimas gali būti įvairus: santūrus, religingas arba linksmas ir spalvotas. Bendras bruožas vis tiek turi būti džiaugsmas. Ypač vaikams. Nes jiems tai pasakų ir stebuklų metas.
Kaip jau sakiau, šiemet namie kuriame pasaką. Advento vainikas - elnio devyniaragio miškas, Advento kalendorius - nukštukų daugiabutis. O va štai dar vienas nykštukas apsigyveno atskirai ir pasistatė slaptas duris knygų lentynoje. Kam? Kad per jas galėtų patekti tiesiai į Šiaurę pas Kalėdų senelį. Kodėl? Nes tai nykštukas paštininkas, kurio darbas nunešti vaikų  laiškus Kalėdų seneliui ir parnešti iš jo atsakymą!


Nikolas labai stebėjosi, kai aš jam pasakojau, kad šis nykštukas naktį, kai visi miegos, atgis, ir atsidaręs stebuklingas duris keliaus pas Senelį. Ir parašėmsle mes laišką Seneliui. Nunešėme jį nykštukui.


Kitą rytą laiškas dingo. Nykštukas irgi... laukėme kelias dienas ir pagaliau sulaukėme. Grįžo nykštukas ir šalia jo jau gulėjo ne Nikolo laiškas, o Kalėdų senelio atsakymas.


Nikolas dar nemoka skaityti, tad atsakymą perskaičiau aš. Nikolas įdėmiai išklausė ir tikrai atrodė patenkintas.
Dabar belieka tik paties Kalėdų senelio sulaukti!

Šį kartą neužsakinėjau jokių tarnybų paslaugų, rašėm laišmą patys, patys jį puošėme ir atsakymą už senelį irgi "gaminau" pati. Tam reikėjo visai nedaug, gražaus popieriaus ir kelių papuošimų. Į vidų dar pribėriau blizgučių :)