Kalėdinė dekoracija iš gilių kepurėlių

Kalėdinė dekoracija iš gilių kepurėlių

13. Dec 2020, 21:33 floryte floryte

   Rudenį po ąžuolais būna pilna prikritę gilių. Pačios gilės man nėra tokios dekoratyvios, bet jų kepurėlės - tiesiog nuostabios! Prisirinkom jų su dukryte žinodamos, kad gaminsim iš jų kažką gražaus Kalėdoms. Taigi, gaminame!

Augustės pagrindinis darbas buvo - nugnaibyti ant gilių kepurėlių esančius kotelius.

Jie nusiima tiesiog pirštais, be jokių žirklių.

 

Be gilių kepurėlių dar reikia: oazės (pilkos, skirtos sausiems augalams), peiliuko jai pjaustyti, karštų klijų pistoleto su klijų lazdele.

 

Iš oazės peiliuko pagalba išsipjauname apvalų rutuliuką.

Įkaitinę karštus klijus, klijuojame gilių kepurėles ant išsipjaustyto rutuliuko. Apklijuojame visą rutuliuką. Mes klijavome taip, kad kepurėlių "taurelės" žiūrėtų į viršų, bet tikrai ne prasčiau bus, jei padarysite ir atvirkščiai.Tarp gilių kepurėlių lieka tarpeliai. Jų neišsigandome.

Turėjome blizgančių karštų klijų, kuriuos ir panaudojome tarpeliams tarp suklijuotų gilių kepurėlių užglaistyti.

Kai rutuliukas pabaigtas, galime fantazuoti, kip jį panaudoti komponuojant. Čia prireiks įvairių dekoro priedų. Mes sugalvojome kompoziciją sudėlioti inde. Tiesiog susiradome seną stiklinę plokščią silkinę, keletą kankorėžių, rafijos (džiovintos žolės), kalėdinių papuošimų.

Viską sudėliojome, suklijavome taip, kaip mums atrodė geriausia.

Tokį burbuliuką iš giliukų galima ir ant eglutės pakabinti kaip žaisliuką, galima vienoje vietoje skirtingų dydžių burbuliukų pritupdyti...Kiekvienas sugalvos vis kitaip!  Beje, tą suformuotą rutuliuką iš giliukų kepurėlių, taip miela liesti rankomis! Gražaus Jums švenčių laukimo!

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 18. Dec 2020, 00:31

Labai gražu! 😀

Simonadub Simonadub 15. Dec 2020, 16:41

Labai grazu

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 14. Dec 2020, 00:09

Labai gražu ?

jaldija jaldija 13. Dec 2020, 21:58

Nerealiai gražu. Dieviškas natūralumas. ???