Kaip suaugusiems gydyti enurezę namų salygomis?

Kaip suaugusiems gydyti enurezę namų salygomis?

16. Mar 2015, 00:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš esmės enurezė - nevalingas šlapinimas - gydoma namuose. Tačiau verta atminti, kad norint efektyvaus ir greitesnio gydymo, neužtenka tik medikamentų. Kovojant su enureze reikėtų kompleksinio gydymo.

Ramybė ir sugebėjimas save kontroliuoti

Naktinė enurezė dažniausiai atsiranda dėl nervinės sistemos veiklos pažeidimų: streso, didelio išgąsčio, emocinio pergyvenimo. Todėl visiems, kas serga naktine enureze, verta vengti stresinių situacijų. Reikia stengtis išlaikyti vidinę ramybę ir pusiausvyrą.

Darykite tai, kas jums patinka, skaitykite įdomias knygas. Kai kurie specialistai pataria meninę terapiją ir gimnastiką. Gerkite melisos ir mėtų arbatas.

Mankšta duoda rezultatų

Naktinės enurezės gydymui padeda periodiškas sportavimas, mankšta ir speciali gimnastika. Moterims bus naudinga atlikti Kėgelio pratimus, o vyrams pratimus, stiprinančius tarpkojo sritį.

Įtempkite raumenis, kurie laiko šlapimą, ir laikykite taip 5 sekundes. Pailsėkite 10 sekundžių ir vėl kartokite kelis kartus. Kitas etapas - sulaikykite įtemptus raumenis 10 sekundžių ir kartokite viską su petraukomis kelis kartus. Taip ilginkite tarpvietės raumenų įtempimo trukmę iki 30 sekundžių. Pratimus atlikite du kartus per dieną.

Gydytojai žmonėms, turintiems bėdų su šlapimo nelaikymu, rekomenduoja užsiimti joga.

Medikametai

Nežiūrint į tai, kad yra daug netradicinės medicinos metodų gydyti enurezei, tačiau nereikia pamiršti ir vaistų. Kokie vaistai bus jums paskirti, priklauso nuo to, kokia yra šlapimo nelaikymo priežastis.

Įsiklausyk į gamtą

Liaudies medicinos priemonės tiek vaikams, ties suaugusiems, vienos iš pačių efektyviausių. Žolelių nuovirai, arbatos, užpilai nesukelia sunkumų juos paruošiant. Populiariausi yra vyšnių ir mėlynių užpilai, naudingi ir ąžuolo žievės nuovirai.

Ypatingą vietą liaudies medicinoje užima medus. Net jei ir netikite liaudies medicinos nauda, medaus šaukštelis prie arbatos ryte ir vakare tikrai nepakenks.

Laikykitės dienos režimo

Gydant naktinę enurezę reikia laikytis dienotvarkės režimo ir disciplinos. Patartina pasivaikščioti, valgyti ir gerti panašiu laiku kasdien. Ypač reikia sekti, kiek ir kada geriate vandens bei kitų skysčių.

Stenkitės riboti skysčių vartojimą po vakarienės. Dienos norma - 85% turi būti suvartota iki 15 val., o iki miego lieka 15%.

Neatsisakykite pasivaikščiojimų gryname ore. Kaskart jų trukmę ilginkite 5-10 minučių. Tai padės atkurti nervinės sistemos balansą, suaktyvinti kraujotaką ir pagerinti savijautą.

Laikantis kompleksinio gydymo, naktinė enurezė turėtų išnykti kelių mėnesių eigoje.

Palaikymo ir patarimų ieškok www.vaikuenureze.lt!