Kaip šaldyti paruoštus patiekalus: patarimai

Kaip šaldyti paruoštus patiekalus: patarimai

15. Oct 2010, 08:00


Paprastai šaldome daržo, miško gėrybes, tačiau šaldiklyje galime laikyti ir paruoštą mėsą, žuvį.

 

Pagamintą patiekalą kuo greičiau atvėsinkite ir supakuokite porcijomis. Rinkitės kokybiškas, atsparias šalčiui pakuotes, tinka uždengiamos dėžutės - svarbu, kad nepatektų oro.

 

Jeigu šaldomas valgis vandeningas, nepamirškite, kad šaldant vanduo plečiasi, todėl inde palikite truputį laisvos vietos. Ant pakuotės patartina pažymėti pagaminimo datą, nes dauguma šaldytų patiekalų reikėtų suvartoti per du mėnesius. Jei laikysite ilgiau, pablogės skonis.

 

Atsiminkite: kuo patiekalas riebesnis, tuo greičiau jį reikia suvartoti.

 

Kai maistą nuspręsite atitirpinti, išimkite jį prieš dieną.

Rasa Karlonienė