Kaip pasigaminti sveikuolišką GRANOLĄ+ receptas

Kaip pasigaminti sveikuolišką GRANOLĄ+ receptas

30. Jan 11:33 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Dalinamės šokėjos, jogos mokytojos Milanos Jašinskytės idėja, kaip pasigaminti granolą, kuri puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek bus puikus užkandis vaikui į mokyklą.

Granolai reikės:

avižinių dribsnių;

kokosų aliejaus;

klevų sirupo;

riešutų;

razinų, džiovintų vyšnių ar goji uogų;

kokosų drožlių;

chia sėklų;

kokosų grietinėlės.

Gaminimas

Jeigu nėra chia sėklų arba jos nepatinka, naudokite kokoso arba karvės pieną. Chia sėklos reikalingos tik kaip užpilas granolai. Paruošta granola namuose gali stovėti iki dviejų savaičių.

Į avižas beriame porą šaukštų razinų ir dedam apie 100 ml kokosų aliejaus. Jį šiek tiek pašildykite, kad įgautų kitą konsistenciją ir maloniai užsipiltų ant visų šitų ingredientų.

Kol kokosų aliejus tirpsta, būsimą granolą pasaldinkite klevų sirupu.

Paruoštą mišinį dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir siunčiame į 180 laipsnių orkaitę kepti 20 minučių, kartais vis pamaišant.

Kol granola kepa, pasiruošiame užpilą - į 200 g kokosų grietinėlės beriame šaukštą sėklų, gerai išmaišome ir dedame brinkti į šaldytuvą apie parą.

Ant iškepusios granolos beriame susmulkintus riešutus, kokosų drožles, goji uogas ir galime skanauti.

Skanaus!