Kaip pasigaminti itališką pastą: virtuvės šefo Luco patarimai

05. Apr 2018, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Tradicinėje TV Rubrikoje "Gaminame su vaikais" šįkart šeimininkauja Lietuvoje gyvenantis italas Gian Luca Demarco su savo šeima - žmona Egle bei vaikais 5,5 metų Magda ir 4-mečiu Benu.

Vaikai – nuolatiniai tėvų pagalbininkai virtuvėje.  Magda ir Benas virtuvėje turi savo vietą, savo kėdutę, skustukus, šakutes, peilius. Pasirodo, padeda jie tėvams virtuvėje jau nuo trejų metų.

20180404104831-29413.jpg

Pastos rūšių yra daugiau nei 400. Ir kiekvienas Demarco šeimos narys turi savo mėgstamiausią.

20180404105137-88160.jpg

Taigi, itališkos pastos gamybai reikės: įvairių jūsų mėgstamų daržovių - cukinijos, paprikos, morkų, baklažanų ir kt.

Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite visas daržoves su česnaku ir patroškinkite. Česnako skiltelės nulupti nereikia.

Pirmiausia apkepiname kiečiausias daržoves - morkas, po to dedame papriką, tada cukiniją ir baklažanus, kurie patys minkščiausi.

20180404105736-99249.jpg

Kol troškinasi daržovės, Luca į verdantį puodą deda makaronus. O į keptuvę pabaigoje supila pomidorų tyrę arba smulkinų konservuotų pomidorų indelį.

20180404105823-84986.jpg

20180404105915-12023.jpg

20180404105925-41196.jpg

Skanaus!