Kaip padėti sau, kamuojant kojų mėšlungiui?

Kaip padėti sau, kamuojant kojų mėšlungiui?

23. Aug 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Airingos laiško akušerei: Ką daryti, kad mažiau trauktų kojas mėšlungis? Maitinu pati.

Atsako akušerė Ieva Girdvainienė:

Kojų mėšlungis - labai dažnai pasitaikanti problema.  Mėšlungis – ne liga, bet labai skausmingas ir erzinantis simptomas. Atsiradęs mėšlungis dažniausiai signalizuoja, kad organizmui kažko trūksta. Dažniausia mėšlungio ir spazmų atsiradimo priežastis yra nervinė įtampa, stresas, nes tada labai padidėja magnio poreikis, o jo trūkstant, atsiranda spazmai.

Magnio poreikis ypač padidėja nėštumo ir žindymo laikotarpiu. Mėšlungio profilaktikai rekomenduojama vartoti maisto produktus, turinčius kalio, kalcio ir ypač magnio.

Daugiausia kalio yra džiovintuose abrikosuose, razinose, melionuose, burokėliuose, pupose, piene, bulvėse (ypač virtose su lupenomis ar keptose orkaitėje) ir brokoliuose.

Daugiausia kalcio yra įvairiose žalialapėse daržovėse: žiediniuose kopūstuose, brokoliuose,  šparaginėse pupelėse, taip pat pieno produktuose, riešutuose, kiaušinių tryniuose.

Daugiausia magnio yra saulėgražose, kviečių grūduose, riešutuose, baltosiose pupelėse, špinatuose, taip pat nemažai jo turi bananai, brokoliai, kiauliena, jautiena, lašiša, upėtakis. 

Poilsio metu sėdėti pakėlus kojas kiek aukščiau, pvz., ant pagalvėlės. Labai padeda kojų masažas, vaikščiojimas ant pirštų galiukų.

Rekomenduojama kuo daugiau judėti: lankyti baseiną, daryti specialiai nėščiosioms skirtą mankštą, dažniau išeiti pasivaikščioti į parką, mišką ir pan. Jei kojos dažnai būna šaltos, vakare rekomenduojamos šiltos vandens procedūros, o nakčiai patartina apsimauti vilnones kojines.
V&A mamytė V&A mamytė 23. Aug 2017, 23:07

Liuks, kaip tik reikiama informacija 👍