Kaip mes marginome kiaušinius

Kaip mes marginome kiaušinius

03. Apr 17:45 jaldija jaldija

Nelabai mes mėgstam virtus kiaušinius. Nes vienas nevalgo šaltų, kitas nevalgo kietų, o trečias  visai nevalgo virtų. Vienintelė mama simboliškai suvalgo velykaitį, už visus.
O susidaužti velykų rytą margučiais, ieškant stipriausio nekeičiama tradicija.
Todėl kiaušinius marginti privaloma.
Aišku viršų ima natūralumas, nors esam išbandę visokių variantų.
Bet lig šiol dar nebuvome dažę mėlynuoju kopūstu. Girdėjome atsiliepimų, kad neišeina, išeina negražūs. Bet jei nori išmėginti, turi daryti, o ne klausyti ką sako kiti.
Pusę kopūsto sutarkavome burokine tarka. Kopūstienę išvirėm ir į ją sudėję virtus kiaušinius palikome per naktį. Rezultatas mus net labai tenkina.

Aišku kiaušinius  tradiciškai virėme ir svogūnų lukštuose.

O geltoną spalvą išgavome išvirę kiaušinius ciberžolėje ir  palaikę vos porą valandų. Norint sodresnės spalvos reikia palaikyti per naktį.
Štai tokie velykaičiai puoš mūsų šventinį stalą.

Stiprių Jums margučių.

Gintarep Gintarep 03. Apr 22:52

Nuostabūs Jūsų margučiai... Taip, taip :vienam netinka nes kietas, kitam, kad minkštas, o trečiam, kad kiaušinis😀sako, aš jų visai nevalgau 😀😀😀o kepiniai mat be kiaušinių 😀