Kaip kompaktiškai supakuoti rūbus kelionei

Kaip kompaktiškai supakuoti rūbus kelionei

26. Jun 2020, 17:38 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Vasarą, kad ir kokia ji bebūtų, žmonės atoatogauja. O tai reiškia, kad keliauja. O jei keliauja, tai vežasi su savimi daiktus. O jei keliauja su mažais vaikais, vežasi daug daiktų. 

Yra žmonių, kurie nesiima daug drabužių, o yra tokių kaip aš, kuriems reikia drabužių visiems gyvenimo atvejams. Ypač reikia pakaitinių drabužių vaikams, nes jie greitai susitepa, susiplėšo.

Taigi, susikaupia nemažas drabužių kalnelis. O pas kai ką ir visas kalnas. 

Ir būna kemši kemši į lagaminą, ir niekaip. Peržiūri, sumažini bagažą. Vis tiek netelpa. 

Ir aš atradau būdą, kaip sutalpinti viską, ko reikia. Na gal ir nereikia, bet "maža ką".

Šis būdas labai paprastas ir genealus. Vyniojame drabužius į tūteles. Tai labai sumažina jų apimtį, ir labai kompaktiškai susideda į bet kokios formos lagaminą.

Taigi, pradedam!

Vyniojame kelnes:

Sudedame jas išilgai per pusę, gražiai išlyginame. Vieną klešnę sulenkiame per pusę, nors rekomenduojama lenkti per pusę įstrižai, kad galiukas išlystų, bevyniojant jį reikės užlenkti ( tai labiau apsaugo nuo susiglamžymo, bet aš tą dalyką pamiršau...??‍♀️) o kitos klešnės gan platų kraštelį išverčiame/užraitojame.

Tada imam ir vyniojam tūtelę nuo liemens link savo padarytos kišenėlės.

Suvyniojus išverstą kišenėlę vėl išverčiame į gerąją pusę, ja apgaubdamos suvyniotą tūtelę.

Taip drabužis užims mažai vietos ir neišsivynios. O jei dirbote kruopščiai, tai net lyginti nereikės.

Galima ir nedaryti kišenėlių. Irgi gražiai sudėsite, bet jei daiktų bus nedaug ir jie vienas kito neprispaus, tai kelionės metu išsivynios.

Lygiai taip pat galima supakuoti marškinius, marškinėlius, palaidines. Tik čia bus truputį daugiau lankstymo. Tačiau taupant laiką galima į vieną tūtelę suvynioti po kelis marškinius.

Sudedame kelis marškinėlius vienas ant kito laipteliais ( tie marškinukai, kurie virs kišenėle -apačioje ir žemiau už kitus).

Padarome kišenėlę

Tada rankoves su siaura juostele pačių marškinių užlenkiame į vidų ( jei rankovės ilgos, jas gražiai sulankstome).

Ir nuo viršaus vyniojame link kišenėlės.

Gauname nedidelę tūtelę. Ir išvirkščią kišenėlės kraštą. 

Tą kraštelį išverčiam atgal ir aprengiam tūtelę.

Viskas. Didžioji mamos/vaikų tašė kelionei pasiruošus!

Beje, į marškinukų ar kelnių vidų galima įdėti smulkius drabužius: kojines, pėdkelnes, apatinius.

Vienintelis dalykas,  kurio nesusuksite į tūtelę tai liemenėlių. Tačiau į jų kaušelį galima sudėti dirželį ar papuošalus. Prasmės nebus ir vynioti labai didelius daiktus. Nes jie vis tiek užims daug vietos. Bet, kita vertus, suvyniojau ir striukes :)

Pakuojant batus irgi galima išnaudoti tuščias erdves: į batus galite sudėti tuos pačius apatinius, kojines, papuošalus, laikrodžius, dezodorantą, susuktus laidus nuo įkroviklio, kvepalų mini buteliuką ( įsuktą vėlgi taupant vietą į šalikėlį).

Gal nepadariau jokio stebuklo, bet tikiuosi, ir jums pravers :)

Mano pačios daiktai sutilpo į žiauriai mažą kasdienės kuprinės dydžio tašę! O sutalpinau nemažai. Kelias palaidines, megztuką, švarkelį/striukytę, džinsus, plonas kelnes, šortus, tris sukneles,  rankinuką išeigai, kelis apatinių komplektus. Tašė nedidelė, tad batai jau netilpo, bet į didžiąją tašę sukroviau ir batus, ir dvi vaikiškas striukes, ir po kelis vaikų drabužių komplektus, rankšluosčius, kosmetiką.

Gražių akimirkų visiems atostogaujantiems, o jei būsite Ventspilyje, pasilabinsim!

Nors ir žada, kad oras subjurs, mes tikimės smagių ir gražių atostogų ???

JustytesMama JustytesMama 28. Jun 2020, 01:34

Kokie naudingi patarimai! Ir ne tik atostogoms. Mums aktuali tema [url=https://www.siramis.lt/lt/paslaugos/tarptautiniai-pervezimai/is-ispanijos-i-ispanija] kroviniu pervezimas is Ispanijos [/url] nes planuojame grizti, norisi, jog vaikai augtu lietuviskoje aplinkoje