Kaip jaustis ir atrodyti žvalioms, pasitempusioms ir jaunoms visada?

Kaip jaustis ir atrodyti žvalioms, pasitempusioms ir jaunoms visada?

14. Mar 2014, 21:53 InetaBu InetaBu

Kasdieniai rūpesčiai, rutina, tempas, lėkimas atima ne vieną minutę, kurią galėtume skirti sau. Juk mes, moterys – nuolat pasiruošusios nuversti kalnus, padaryti tūkstančius darbų ir pasirūpinti visais visada...tik ne savimi. O aš remiuosi brangiausio žmogaus mano gyvenime – mamos – patarimu „Kas jei ne tu pati  savimi turi rūpintis“. Tad pakalbėkime apie pagalbą sau kasdien.

Pirmiausia, neginčijamai pirmoje vietoje atsiduria miegas. Miego metu ilsisi visas organizmas, tad miegoti turime nuo 6 iki 10 valandų, tai jau individualu. Miegoti rekomenduojama eiti apie 22:00 valandą. Jei neskirsime laiko kokybiškam poilsiui – sujautrės mūsų nervų sistema, neturėsime jėgų, o tai didins pervargimo tikimybę. Tad jei nuolat nerandate pakankamai laiko išsimiegoti – nesiskųskite juodais maišeliais po akimis, pilkšva veido oda, suvytusia oda, bloga nuotaika.

Miegokite išvėdintame kambaryje, neikite miegoti prisivalgiusios ar alkanos, susinervinusios ar susipykusios, nežiūrėkite televizijos ir baisių filmų, neskaitykite įtempto siužeto knygų. Miegokite su lengva pižama, kad oda kvėpuotų, o jūs nesukaistumėte. Ryte atsikėlusi neskubėkite šokti iš lovos, ramiai pagulėkite, pasirąžykite, raskite laiko rytinei mankštai.

Kalbant apie mankštą – ji jaunina, suteikia energijos visai dienai. Taigi, pradėkime nuo ramaus kvėpavimo: per nosį įkvepiame, per burną iškvepiame. Dar gulint lovoje galime pradėti daryti mankštą:

  1. Atsigulkite ant lovos, sulenkite kojas per kelius, įkvėpkite ir iškvėpkite vien tik pilvu. Pakartokite 6 kartus.
  2. Gulėdama stipriai įtempkite pilvo raumenis, iškvėpkite pro pravirą burną ir padarykite kelių sekundžių pertrauką. Po to lėtai iškvėpdamos per nosį įkvėpkite. Vėl padarykite pauzę. Kartokite pagal savo poreikius.
  3. Atsistokite prie praviro lango ir giliai kelis kartus įkvėpkite.

Rytinę mankštą darykite pagal savo galimybes, nepervarkite – vienoms tinka jogos pratimai, kitoms rytinis bėgimas.

Medžiagų apykaitos geras funkcionavimas lemia mūsų odos būklę. Jei medžiagų apykaita sulėtėjusi – ją paspartinti padės iškrovos dienos, vitaminų ir mineralinių vartojimas. Iškrovos dienas reikia daryti atsargiai, pasitarti su gydytoju, kad sau nepakenktume. Štai vienas receptas, padėsiantis šiek tiek atjauninti organizmą: sutarkuokite žalią morką, pridėkite medaus, citrinos sulčių. Kiekis priklauso nuo skonio ir oro. Keletą dienų šią tyrelę valgykite prieš kiekvieną valgį. Dar vienas įdomus organizmo valymo patarimas atkeliavo iš Bulgarijos: maitinkitės kaip įprasta, tačiau 20 vakarų iš eilės prieš miegą gerkite po 6 šaukštelius karšto vandens. Gerkite iš lėto,  ne gurkšniais.

Svorio klausimas moteriškajai giminei visada išliks opus ir jautrus. Tačiau keletas jau žinomų patarimų kaip išlaikyti turimą svorį ir jaustis gerai:

  1. Reguliariai maitinkitės, laikykitės mitybos rėžimo.
  2. Rinkitės pilnavertį maistą – liesą mėsą, pieno produktus, valgykite daug daržovių ir vaisių.
  3. Kavą ir arbatą gerkite be cukraus arba saldinkite gėrimus medumi.
  4. Nevartokite daug druskos – skatina kauptis skysčiams ir kenkia širdžiai.

O pabaigoje – patarimas kiekvienai akimirkai – visada būkime pasitempusios. Stenkimės galvą laikyti aukščiau pakėlusios, pečiai šiek tiek atlošti, nugara tiesi, pilvukas įtrauktas – ir su šypsena pasitikime kiekvieną dieną J