Kaip išvalyti batus nuo druskos dėmių

Kaip išvalyti batus nuo druskos dėmių

12. Dec 2012, 10:00

 

Pavaikščiojus ilgai lauke po sniegą ar druskos bei smėlio mišiniu pabarstytus takus, batai atrodo išties nešvarūs. Jei jų nevalysime, ilgai mums netarnaus.

 

Dalinamės paprastu receptu, kaip išvalyti batus nuo baltų druskos dėmių (šis patarimas labiau skirtas turintiems zomšinius ar iš nabuko pagamintus batus).

 

Tam reikės:

 

Šalto vandens

Sodos

Popierinių rankšluosčių arba laikraščio

Eterinio aliejaus

Kempinės

Šepečio, skirto valyti zomšą.

 

Nuo ko pradėti?

 

Pirmas žingsnis.

Šaltu vandeniu nuplauk išorinį batų paviršių. Pamirkyk į vandenį kempinę ir ja nuvalyk visus nešvarumus. Tačau batai neturėtų būti itin šlapi.

 

Antras žingsnis.

Paruošk vandenį su soda ir atsargiai šiuo tirpalu nuvalyk visas druskos dėmes ant batų. Po to nuplauk šaltu vandeniu. Kad zomšas nesuliptų, specialiu šepečiu pašiaušk batų paviršių (galima naudoti ir dantų šepetėlį).

 

Trečias žingsnis.

Darbas su popieriniu rankšluosčiu arba laikraščiu. Kad batai neprarastų savo formos, į vidų įdėk popierinių rankšluosčių arba laikraščių. Gali nuvalytus batus pastatyti arčiau radiatoriaus, bet ne per arti – taip batai greičiau išdžius ir išlaikys savo formą.

 

Ketvirtas žingsnis.

Suteik aromato. Norint išvengti nemalonaus batų kvapo, suteik jiems aromatą eterinio aliejaus pagalba – įlašink po lašelį į kiekvieną batą.

 

Šaltinis: Zenskijklub.lv