Kaip elgtis, kai tenka apsipirkinėti su vaiku?

Kaip elgtis, kai tenka apsipirkinėti su vaiku?

21. Sep 2015, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Su mažu vaiku – į parduotuvę apsipirkti. Kad ir kaip norėtume, to išvengti mums, kažin ar pavyks. 9 taisyklės, kurios padės jums išvengti streso. 

Taisyklė Nr.1

Kruopščiai išsirinkite, į kurią parduotuvę verta važiuoti. Dideli prekybos centrai patogesni tuo, kad turi plačius praėjimus, prie kasų čia nebus didelių eilių.O dar patogiau, kai juose yra kasos, skirtos specialiai šeimoms su mažais vaikais (paprastai iki 3 metų). Be to, tokiose parduotuvėse rasi visko, ko reikia: nuo pieštuko iki skalbimo mašinos. Eidama su kūdikiu į parduotuvę, verčiau neeksperimentuok ir eik į žinomą vietą, tą, kurią jau esi išbandžiusi.

Taisyklė Nr.2

Eidama į parduotuvę nepamiršk pirkinių sąrašo. Sutaupysi ir laiko, ir pinigų, jei pirksi viską pagal sąrašą. Geriausia, jei į sąrašą įtrauksi ir akcijų prekes, iš anksto juos "pastudijavusi" bukletuose. Taip bus ramiau praeiti pro šviečiančias akcijų vitrinas, ir tikėtina, kad neprisipirksi nereikalingų daiktų.

Taisyklė Nr.3

Išsirink tinkamą laiką. Kažin ar verta su mažyliui eiti į parduotuvę šeštadienio rytą arba darbo dienomis 17 -19 valandomis. Tada žmonių būna daugiausia. Darbo dienomis ir darbo valandomis žmonių parduotuvėje bus tikra mažiau.

Taisyklė Nr.4

Eik į parduotuvę pavalgiusi pati ir pamaitinusi vaiką. Alkis – prastas palydovas, tada norisi pirkti viską iš eilės ir daug. Nepamiršk prieš išeidama į parduotuvę pakeisti mažyliui sauskelnių.

Taisyklė Nr.5

Jei gali, venk ėjimo į parduotuves su naujagimiui ir pirmųjų mėnesių kūdikiu. Jei sodinsi mažylį į specialią sėdynę, pavalyk ją drėgna servetėle, kurių tikriausiai visada turi rankinėje.

Taisyklė Nr.6

Prieš mokėdama kasoje, peržvelk pirkinių vežimą – ar netyčia vaikiška rankutė neįdėjo kažko, ko jūs nematėte ir visai neplanavote pirkti.

Taisyklė Nr.7

Jei augini ir didesnįjį vaiką, leisk jam dalyvauti apsipirkime: leisk jam stumti vežimėlį, sudaryk atskirą pirkinių sąrašą jam, kad jis galėtų padėti apsiperkant. Skiepyk jam mintį, kad pirkti reikia tik tai, kas iš tiesų būtina ir yra suplanuota.

Taisyklė Nr.8

Prie kasos išlik rami ir “nepaperkama”. Čia dažnai sudėta niekučių, kurių užsigeidžia mažylis – kramtomosios gumos, saldainių, ledinukų ir pan. Jei nusileisite vieną kartą, teks ir kitą. Būkite nuoseklūs.

Taisyklė Nr.9

Kad ir kas beatsitiktų, išlik rami. Kartais jaunoms mamoms atrodo, kad jų elgesį stebi ir vertina visi aplinkiniai, kad jie neigiamai vertina jos auklėjimo būdą ir galvoja, kad jau šis vaikas “tikrai neišauklėtas”. Taip iš tiesų nėra.

Ar  jūs mėgstate apsipirkti su vaiku parduotuvėse? O gal mieliau ten einate viena?