Kai padėtis lyg ir be išeities...

Kai padėtis lyg ir be išeities...

11. Jan 2013, 13:00

Sakysite: taip nebūna. Sutikčiau, bet nežinau, ką patart ir kaip padėt pažįstamai, kuri kabinasi į gyvenimą.

 

Ji deda labai daug pastangų, o viskas kaip užkerėta ritasi žemyn. Susibendravom su kaimyne, nes jos vyresnėlis pusmečiu vyresnis už mano vyresnėlę, o jos mažoji vyresnė už mano mažylę taip pat pusmečiu. Taigi bendri rūpestėliai. Galų gale, ar vaistukų pritrūkus, ar saujos miltų galima vienai į kitą kreiptis.

 

Tuo labiau, kad pagalba prie pat. Kaip ir kiekvienuose namuose visko būna, taip ir pas juos viskas tekėjo sava vaga. Vyras išvažiuodavo į komandiruotes. Gyventi reikėjo labai taupiai, kaip ir daugeliui šeimų. Bet kuo toliau, tuo mažiau vyras parnešdavo į namus. Nes mokėt bankui įmokas už būstą teko. Ir teko pradėt skolintis, nes net maistui nelikdavo. 

 

Taip viena pati su dviem vaikučiais ir gyveno. Vyrui po savaitgalio kaip išgalėdama maisto lauknešėlį įdėjo (priruošė, kad skaniai ir sočiai savaitėlę pratemtų), rūbelius išskalbė ir išleido darbuotis. Sujaukė visą ramumą ginekologės skambutis, jog ji greičiau atvažiuotų pakartotiniams tyrimams.

 

Ir taip išryškėjo, jog vyras ne tik meilužę turi, bet ir parvežė brangiai gydomų ligų. O paskui viskas dar įdomiau pasidarė. Paskambinus vyro bendradarbiui, paaiškėjo, kad dėl šalčių antrą savaitę nedirba. Pasirodo, mylimasis antra savaitė viešbutyje, aišku, ne vienas gyvena. Kuo toliau, tuo gražiau.

 

Pradėjusi namuose lįst prie jo daiktų ir ieškot "įkalčių", suranda stirtą neapmokėtų sąskaitų. Ketvirti metai nemokama įmoka bankui. Komunalinės sąskaitos. Ir daugelis kitų ir, be abejo, greitųjų kreditų "sąskaitėlės". Grįžo vyras iš komandiruotės ir nieko tame blogo nemato. Sakytumėte, pati kalta - iš subenio mėsos jaučio uodegą išsirinko.

 

Buvo kitoks jai. Iš dubenio vandeniu jai kojas plaudavo, o vėliau tą vandenuką išgerdavo. Ir keletą metų prieš vestuves bendravo ir po vestuvių ne iškart vaikučius pasigimdė. Daug dar ten visokių niuansų. Taigi, vaikučius į darželį vest iškart pradėjo. Pati įsidarbino. Kaip ir visada, šeimininkai vieną žadėjo ir netęsėjo. Sakė, dvi dienas dirbsi, dvi laisva.

 

Bet dirbti tenka keturias ir ne visuomet dvi laisvas gauna. Kai algų metas atėjo, nesumokėjo tiek, kiek sutarę buvo. Taigi. Vaikučių nemato, nes ištisai dirba. Per išeigines namus kuopia. Ir vaikelius į darželį neveda, kad kelis litukus sutaupytų. Skolos auga iš visų pusių. Už viską pačiai mokėt reikia. Net darželiui didžiulis įsiskolinimas. O vyras ramiai sau sako: Kas tave į darbą veja: Sedėk namie. Tai ji man sako: norisi į miškelį su ilgu šaliku nueit.

 

Aš neišspręsiu jos problemų. Bet jau ir padėt niekaip nebegaliu. Ten dar aibė visokių niuansų. Baisu, kai negaliu padėt, taip bloga širdyje.

 

Gal jūs ką patartumėte.

Dovilė

13. Jan 2013, 22:58

Man atrodo, kad ši situacija yra iš piršto laužta, nes čia daug nelogikos. Pirmiausia, joks pasaulio bankas nelauks paskolos mokėjimo keturis metus. Jei vyras yra paskolos ėmėjas, tuoj pat kreipsis į antstolius ir išieškos pinigus per darbovietę. Lygiai ta pati situacija su greitaisiais kreditais - greitųjų kreditų įmonė kreipsis į antstolį, antstolis atsiųs darbovietei, ir tikrai ne žmonai ir ne į namus, vykdomąjį raštą. Trečia, jei vyras toks super turtingas, gyvena viešbučiuose, tai būtų galima dviem vaikams teistis alimentus, kurie būtų ne tokie maži, kad prisiduriant prie algos būtų įmanoma pragyventi. Ketvirta, darželiai, kaip ir kitos įstaigos, už sutarties nesilaikymą, o vienas iš punktų yra apmokėti sąskaitas laiku, išbrauktų vaikus iš darželio, nes laukiančiųjų eilėje ir potencialiai mokių - daug. Ši situacija nelogiška, visiškai - ir nenupasakojama jokiais pasaulio įstatymais.

12. Jan 2013, 11:31

is viso 300lt,o susitare su advokatu kad po 100lt atsiskaitys

11. Jan 2013, 19:56

Bandysim padėt, pagelbėt. Labai ačiū visoms už patarimus. Būkit atidžios. Pasitikėkit. Bet tikrinkit savo artimiausiuosius. Man asmeniškai atsirado daug baimių. Bet tik būsiu atsargesnė ir atidžiau stebėsiu kas vyksta aplink ir mano gyvenime.

11. Jan 2013, 19:32

Paini situacija. Aš, tokioj situacijoj tikrai pradžioje tikrai negalėčiau tvardytis, bet yra vaikai, dėl jų verta stengtis. Tad patarimas dėl skyrybų tikrai vykęs, kaip neranda laiko nueit nemokamai konsultacijai ? Papuola lasivadienis, vaikus pas pažįstamą gali juk palikt(kaip supratau) tai ir pirmyn. Jei vyras nenori skirtis gražiuoju, puikus įrodymas neištikimybės gal tos neapmokėtos sąskaitos ? eitų atkasti viešbučius, melagystes, kad namuose nebuvo ir nedirbo, tad neištikimybė, alimentai taip pat priklauso. Kadangi ji kaip laiduotoja, o ir jei uždirba mažai, atsižvelgiant į tai, kad dar du mažamečiai, kažkiek vistiek atskaičiuoja iš atlyginimo, bet jei tiek metų nemokėta(nors mažai į manoma, kad galėjo nežinot) tai įdomi situacija. Bet kokiu atveju skyrybos įmanomos, padalijant atsakomybę už paskolą, bet visi tie greitieji kreditai vistiek įmanoma gal įrodyti, kad vienas leido, be jos žinios. Tiesiog stiprybės reik linkėt, nepalikt be paguodos moters, nes tokioj situcijoj tikrai žmogui reik bent psichologinės paramos. Beje jei dar ligų vyras užnešė tai dar vienas neištikimybės įrodymas. Lai kreipiasi nemokamos teisinės pagalbos, viskas išsprendžiama.

11. Jan 2013, 18:01

Laikas greitai lekia tuoj bus kitas.

11. Jan 2013, 18:00

o beje,sias metais dar kovo nebuvo 😉

11. Jan 2013, 17:59

kazkaip labai jau brangiai inai sumokejo su valstybiniu advokatu. galiu pasakyt tiek,kad man priskirtas advokatas valstybinis,todel is lempos nesneku 😉 o ir man paciai priskirtas tik 50proc nemokamo. tad man skyrybos kainuos ne daugiau 300lt. tad labai keistai ten ta tavo drauge skyresi.

11. Jan 2013, 17:31

oj drauge issiskyre ir turi vaika 7 metuku

11. Jan 2013, 17:30

Dėkoju už patarimą manau tikrai pravers.

11. Jan 2013, 17:26

Sveikos mamytes,as jau laulaukuosi 3 menesei ir savaite,gyvenu anglyjoje,gal kas zino kaip man tvarkytis pasalpas ir kada?
😀

11. Jan 2013, 17:26

mano issiskyre siais metais kovo menesi,viska dar advokatas valtybinis,nes jos pajamaos labai mazos,jinai gauna minimuma.Beto rinko visus dokumentus advokatas.Jai nereikejo nieko daryti,tik jau atvukti pas ji pasirasyti dokumentu,jinai netgi teisme nedalyvavo,viska issprende be jos.Sumokiejo uz viska tik 300lt,ir tai po 100lt i menesi,del to ir rasau kur galima kreiptys.

11. Jan 2013, 17:10

Durelė krito nuo čiužinio žemyn nugaryte o aš nevykusiai Ją pagavau ir timptelėjau rankytę buvo streso.

11. Jan 2013, 17:07

Jau geriau būtų pasaka ir netektų susidurt. Nerimas yra didesnis, kad ta jauna moterytė nepalūžtų. Nes ne Jos stiliui: Kalbėt apie išėjimą į miškelį su ilgu šaliku.
Man pačiai vakar streso namie užteko ( begaudydama krentančią rankelę patempiau ). Bet tas įvykis nublanko.

11. Jan 2013, 17:03

Jai esate susidūrę su tokiais rūpesčiais, parašykit kur ieškotis informacijos dėl teisių, ir galimybių sprendžiant šias problemas.

11. Jan 2013, 17:03

Kazkokia keista istorija,pasakos stiliumi parasyta 🤔

11. Jan 2013, 16:28

Gal nors elimentus prisiteist iš kart pavyktų. Nes visai nepadeda materialiai. Kažkaip gal kas patartų kaip eitų atsiribot nuo greitųjų kreditų gavimo.

11. Jan 2013, 16:26

Kaip surantu dokumentaliai nemažai uždirbdavo. Dabar lyg ir puse etato. Kiek girdėjau vieni kreditai duoda daugiau kiti neduoda. Jai pasiėmei kreditą grąžinai laiku duoda dar daugiau.

11. Jan 2013, 16:17

o tai idomu kiek vyras uzdirba kad greitieji tiek daug duoda pinigu

11. Jan 2013, 16:16

na jo su advokatais tais valstybiniais sunku,zinoma jei patys nores greit issiskirt tai greit isskirtu o beto nelabai kas ir nores skirt kol skolu abudu neatiduos bendru,nors kaip va ir sakoma kad gal ji ir nezinojo

11. Jan 2013, 16:15

tegu inai nors per savo iseigine nueina i rajonine savivaldybe,ten yra nemokamas juristas. isai pakonsultuos,ir uzpildys dokumentus del nemokamo advokato. nors bus uzfiksuota tai,jog su vyru ji negyvena. apsidraus nuo kitu "greituku".

1 2 3