DISKUSIJA: Kada moteris pasiruošusi tapti mama?

DISKUSIJA: Kada moteris pasiruošusi tapti mama?

16. Dec 2014, 11:15 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kokio amžiaus sulaukus geriausia gimdyti? Jei būtų galimybė pasukti laiką atgal ir viską apsvarstyti, ar vis tiek ryžtumeisi gimdyti tuo pačiu metu, o gal dar palauktum?

-Kada Tu pagimdei savo mažylį ar mažylę?

-Gal Tu norėjai pastoti anksčiau, bet niekaip nepavyko?

Kai kurių mamų patirtis:

Lelyte:

Pirmagimės susilaukiau beveik 29-ies ir tikrai nemanau, kad per vėlai. Svarbiausia, kad neberūpėtų, kur reikės gyventi susilaukus vaikučio, ar buitis sutvarkyta, ar mokslai baigti, ar darbo stažas pakankamas, kad galėtum aprūpinti savo mažylį. Tada rūpesčių mažiau, nes reikia visa galva pasinerti į vaiko auginimo džiaugsmus ir rūpestėlius, ir nereikės tėvų pagalbos. Juk vaikas - ne tik pasūpavimas, tai ir atsakomybė už jį, ar sveikas, ar pavalgęs, ar tinkamai aprengtas. Aišku, jei pagrindas po kojom yra jau 20-ties, tai džiugu, kad vaikutis turės jauną, energingą ir linksmą mamytę, kuri galės tinkamai pasirūpinti mažyliu.

Lynce:

Aš sūnelį pagimdžiau 20-ies, sakoma, kuo anksčiau, tuo lengviau.

Deimante:

Geriausia, mano manymu, gimdyti yra 23-24 metų amžiaus.

Gintarep:

Turbūt idealiausia fiziniu atžvilgiu gimdyti nuo 20 iki 25 m., o kad būtų fizinis ir dvasinis stabilumas, tai turbūt nuo 25 iki 30, o jei norisi dar ir finansinio, tai po 30-ties, bet tuomet po gimdymo jau fiziskai sunkiau atsigauti...Aš pati gimdžiau gerokai po 30-ies, tai susidūriau su šia problemėle. Ir vaikiukui, matyt, geriausia, kad mamytė būtų kuo jaunesnė - ir fiziškai, ir dvasiskai...Nors būna, kad 40 metų jaunesnė už 20-metę. Turbūt visiems tinkančio receptuko nera. Svarbiausia, kad vaikiukas būtų mylimas, norimas, laukiamas.

Kada buvai pasiruošusi tapti mama? Papasakok, kaip buvo Tau.

InetaBu InetaBu 16. Dec 2014, 16:55

Savo pirmojo vaikučio susilaukiau būdama 28 metų. Nei anksti, nei vėlai. Laukiantis ir domintis artėjančiomis permainomis vis savęs klausdavau - kokia būsiu mama, ar man pavyks, kaip žinosiu, ką reikia daryti ir t.t.... Ir manau kiekvienai ateina savu laiku, vaikutis pasibeldžia tada, kada jam laikas 😀 Ir mus išmoko būti mamomis, tėčiais 😀 Tiesiog atsiranda tas nuostabus jausmas 😀