Roberto Aleksaičio-Varnos Albertinos atsakymai MK mamoms!

Roberto Aleksaičio-Varnos Albertinos atsakymai MK mamoms!

12. Mar 2014, 13:08 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Keistuolių teatras švenčia savo 25-erių metų jubiliejų ir su ypatinga programa, kurioje dalyvauja visų laikų aktoriai keliauja per Lietuvą - su savo žiūrovais aktoriai susitiks kovo 15 d. „Žalgirio" arenoje Kaune, kovo 22 d. „Siemens" arenoje Vilniuje ir balandžio 4 d. Šiaulių arenoje.

O mes prašėme užduoti mamų klausimus vienam iš charakteringiausių aktorių Robertui Aleksaičiui ir jo įspūdingam personažui varnai Albertinai. Štai ir atsakymai!

Deimantė: Kodėl būtent tapote "Keistuolių teatru" ? Kaip kilo šis pavadinimas? 

R.Aleksaitis - Varna Albertina: Keistuolių teatru tapome po sėkmingo bendro su LTV projekto KITĄ KARTĄ. Pagrindiniai herojai buvo Keistuoliai, tai tapo tarsi slapyvardis, kuris iš karto mums ne visai patiko, bet buvo itin žinomas. Todėl šiandien sakyčiau, kad tai buvo skirta iš aukščiau (šypsosi).

Zylutee:  Pasirodžius kokiam nors naujam personažui mes prašydavom senelių juos suvaidinti, ir patys pasiskirstydavom rolėm, o jūsų vaikai prašydavo ką nors konkretaus suvaidinti? Ir dar kam kilo mintis drambliukų straublius imituot pakelta ranka? Ir skėtis su skylėm? P.s. mes nevieną močiutės skėtį papuošėm simpatiškom skylutėm, keistuolių teatrą bandydami imituoti...

R.Aleksaitis - Varna Albertina: "Aukštyn kojom" spektaklis, pagal labai jautrų ir ypatingą vaikų knygų autorių D.Bisetą buvo pasirinktas neatsitiktinai. Kai kurias pasakas vaidinome dar studentaudami, o visos gražios ir šmaikščios idėjos gimė, kai baigėme vaidinti ir pradėjome tiesiog žaisti. 

mama ingrida: Kiek ir kokio amziaus turite vaikuciu?

R.Aleksaitis - Varna Albertina: Turiu maža 1.96 cm (o gal ir daugiau...) vaikutį Lauryną, kuriam beveik 22 ir kurio delne telpa du manieji.

krisliukas: aš taip pat labiausiai noriu sužinoti, kodėl jūs vaidinote varną? kodėl ne moteris? kodėl varna Albertina, o ne,pvz., Albertas ? 

R.Aleksaitis - Varna Albertina: Herojus knygelėje buvo Albertina, nekeitėm, nes Albertas nesugebėtų skrisdamas apsivertęs knarkti.

Deimantė: Ar dar tenka padrebėti ar užmiršti tekstą ir visaip kitaip išsisukti iš situacijos? 

R.Aleksaitis - Varna Albertina: Jei aš neužmirčiau teksto, mano kolegos galėtų sunegaluoti, todėl stengiuosi klysti kur tik galiu, ko dėl draugų nepadarysi...

sraigiukas Ačiū, kad esat, užaugau su JUMIS. O kodėl Albertina?

R.Aleksaitis - Varna Albertina: Puikus klausimas, skirtas D. Bisetui.

Ievukas_pavasaryj: Gal ir banalus klausimas, bet vis tiek visuomet smalsu sužinot – gal prisiminate kokių smagių istorijų ar šiaip įdomių, netikėtų faktų iš filmavimų, kurių žiūrovai dar nežino? Kažką, ką ir dabar smagu prisiminti? Ir dar – ar pats turite savo mėgstamiausią sceną? Dėkui ir gražių dienų Jums

R.Aleksaitis - Varna Albertina: 25 metai praėjo, negirdėtų istorijų kaip ir nebeliko, šiuo metu kuriamos naujos. Tikiuosi, jūsų smalsumas ir mūsų išradingumas pavers jas prisiminimais.

Gerda_M: Gerbiamo aktoriaus norėčiau pasiteirauti apie varną Albertiną - kaip gi nutiko, kad būtent jums atiteko šis personažas? Kokia jo kilmė? Sakoma, kad geri aktoriai nebijo būti negražūs - ar jums niekada nebuvo noro vaidinti, galbūt, dailųjį povą, fazaną, strutį, o štai, jūsų bagaže, VARNA  AČIŪ už atsakymą 

R.Aleksaitis - Varna Albertina: Pirmosios repeticijos ėjo gan vangiai, tad būdamas nekantrus, pasiūliau: "Man atrodo, Varna Albertina turi atrodyti TAIP". Kolegoms vaidmens užuomazga patiko. Toliau varna skynėsi kelią pati. Kas gyvenime gražus nustato mūsų intuicijos, nemėgstu tuščiai gražių, mėgstu trenktai protingus ir beprotiškai gerbiančius kitus.

Zylutee: Ieškau vienos jūsų teatro dainos, ten kiek supratau iš kažkokių karalių vestuvių ar kažko kito, bet kaip nežinau pavadinimo tai ir ieškau kaip adatos kupetoj šieno. Pamenu tik tiek, kad tai buvo pagal tuometinės garsios MTV dainos garso takelį ir ėjo kažkokie žodžiai : dviese eisim bulvių skust, dviese... ir visur dviese...gal kartais atsimenat kažką tokio iš savo repertuaro, būčiau beprotiškai dėkinga už pavadinimą 

R.Aleksaitis - Varna Albertina: Stipru. Ko gero tai daina „Kai tik vaikelis čiucia liulai...“ . Džiugu , kad tai tapo MTV garso takeliu, pasakysiu Aidui. Kiek mačiau teatre atsirado nuostabūs jubiliejiniai CD BOX - ta daina tikrai ten turėtų būti.

Griučebelė:  Ar tiesa, kad Jums nepavykdavo įstoti laiku dainuojant "Esu aš varna Albertina" ir A. Giniotis už Jus padainuodavo "E", o Jūs toliau "su aš Varna Albertina"?

R.Aleksaitis - Varna Albertina: Ooooo ir ne tik Giniotis, ir ne vieną kartą. Bet kartais, labai labai retai, įstodavau laiku, žmonės kalba, kad po tų spektaklių miestuose padidėdavo varnų skaičius. Net tekdavo įsigyti ypatingų varnų gąsdinimo šaudyklių, o tai stipriai atsiliepdavo miesto biudžetui.

gintarep: Kaip aktorius reaguoja, kai vaikai ji gatveje tapatina su herojumi ir kreipiasi herojaus vardu? Ar tai dziaugsmas, ar laime, ar ....?

R.Aleksaitis - Varna Albertina: Viena iš mano reakcijų: čia ne aš, čia mano brolis, bet šiaip tai juk smagu...

aggu: Ar ten medyje ilgai teko tupeti?

R.Aleksaitis - Varna Albertina: Medyje tupėjau visa dieną, todėl net maitino mane virve į medį keldami sumuštinius.

Goda_Mamyčių klubas: Kodėl varna neturėjo snapo? 

R.Aleksaitis - Varna Albertina: Turėjo, tik laikė stiklinėje su vandeniu.

neri:  Ar Jus vis dar persekioja Albertinos šešėlis ? Teko skaityti, kad iš teatro pasukote į verslą. Verslą pasirinkote iš reikalo ( dėl didesnių finansinių galimybių ), o gal teatre jautėtės jau viską realizavęs ? Kuri veikla Jums mielesnė ?

R.Aleksaitis - Varna Albertina: Persekioja ne tas žodis! Ko gero tai tarsi gera aura, ji gerai nuteikia ir atveria daugeli paslaptingų durų, kurias atverti reikia daug pastangų. Verslas, kuriuo užsiėmiau, tėra kūryba ir edukacija, kuri mane dar labiau praturtino ne tiek materialiai, kiek suteikė galimybes mokytis ir tobulintis.  Daug visko išmokau ir tikiuosi artimiausiu metu daug „verslo teatro“ parodysiu savo dideliems ir mažiems žiūrovams. Tai tik kūryba, ji turi tiek veidų... O scena yra ir bus aukščiausia nata kiekvieno žmogaus gyvenime, tuo neabejoju... Reikia, kad ji pašauktų, jei ne, aš pats ją pašauksiu.

Ačiū už atsakymus!

Kaip ir žadėjome, 10 originaliausių klausimų autorių įteikiame po originalius "Varnos albertinos" ledinukus!

Juos siunčiame: Neri, Gintarep, Griučebelė, Gerda_M, Deimantė, Mama_Ingrida, Zylutee, Krisliukas, Ievukas_Pavasary, Aggu! 

20140312111304-18443.jpg

 

Gintarep Gintarep 13. Mar 2014, 11:44

Nerealus ACIUUUUU!!!! 🌷😍😘

12. Mar 2014, 17:43 Ievukas_pavasaryj

Oi, atsiprašau, Pet Shop Boys ten daina 😃

12. Mar 2014, 17:42

Oo, ačiū už atsakymus ir už ledinuką! Pakėlė nuotaiką 😀

Zylutee, žinau, apie kurią dainą kalbate, ji buvo kurta pagal Modern Talking "Go West" ir lietuviškai, atrodo, vadinasi "Eik vest". Nėr ji labai plačiai žinoma. Tik apie bulves ten nieko nėra 😃 Jei įdomu, galiu atsiųst šitą gabaliuką, susisiekit: ievute.civinsku@gmail.com

Gerda_M Gerda_M 12. Mar 2014, 16:12

oho kokie faini atsakymai! Na ne veltui profesionalus aktorius 😀) AČIŪ 😀

mama ingrida mama ingrida 12. Mar 2014, 15:08

Labai ačiū už atsakymus😀Jie tikrai smagūs ir įdomūs.Dėkojam už ledinuką mano smaližiai bus labai laimingi😀

neri neri 12. Mar 2014, 14:51

ir atsakymai smagiai pagal keistuolius 😉 Ačiū už ledinuką 😀

Krisliukas Krisliukas 12. Mar 2014, 13:39

smagiai perskaičiau Albertinos atsakymus..net ašara iš juoko ištryško 😃
ačiū už ledinuką, vaikams patiks 😀