Marinuoti agurkai
Agurkus nuplauti, sudėt į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirt apie 1 min. Išgriebt ir dėt į iškaitintus stiklainius, ant stiklainio dugno dėti vyšnių, juodųjų serbentų lapų, krapų (galima ir kitokius žalumynus bei česnako dėt).
Į 3 l stiklainį dėti 6 valgomus šaukštus acto, 3 valg. š. druskos, 2 valg. š. cukraus. Viską užpilti verdančiu vandeniu, uždaryti. Apversti dugnukais žemyn ir palaikyti šiltai uždengtus, kol atvės (aš į agurkų stiklainį dedu 1-2 aspirino tabletes, tai neiššauna).
Šparaginės pupelės
Pupeliu ankščių galus nukerpu, paverdu apie 1-2 min, sudedu į stiklainius. Toliau viską darau kaip agurkams.
Pomidorai drebučiuose
Drebučiams:
1 l vandens,
4 šaukštai susmulkintų žalių krapų
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai želatinos
1 šaukštelis citrinų rūgšties
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus krapus, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną. Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti. Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su krapais, užpilti kiek atvėsusiu užpilu. Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Ne visiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptų supjaustytų agurkų. Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.
Pjaustytos daržovės
Eilutėmis pomidorai, svogūnai ir paprikos.
Marinatui:
1 l vandens,
150g cukraus,
2 šaukšteliai citrinos rūgšties
Prieskoniai kiekvienam stiklainiui:
po 2-3 pipirų žirnelius,
po 2 žirnelius saldžių pipirų,
po skiltelę česnako
Pomidorus supjaustyti 5 mm storio griežinėliais, svogūną apvaliais griežinėliais (prieš dedant į stiklainius svgūnus supjaustyti ir pasūdžius uždengus palaikyti 10-12 val šaltoje vietoje).
Išvalytas paprikas supjaustyti juostelėmis. Marinato ingredientus užvirti. Užpilti ant daržovių stiklainiuose, kad apsemtų daržoves.
Stiklainius pasterizuoti pridengus (0,5 l-25 min, didesnius - 30 min). Kai atauš, sudėt šaltai.
Burokėliai svarainių sultyse
Burokėlius išvirti, nulupti supjaustyti kubeliais, sudėti į stikainius ir užpilti marinatu.
Marinatui:
1 l vandens
250 ml svarainių sulčių,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas cukraus,
pora lauro lapelių ir keli pipirai.
Viską užvirti.
Burokėliai obuolių sultyse
Burokėlius išvirti, nulupti, supjaustyti juostelėmis (arba sutarkuoti), sudėti i puodą, užpilti obuolių sultimis, kad paspaudus truputį samčiu matytųsi sultys.
Kai užvirs, viską pamaišyti, kad peršiltų. Sudėt į stiklainius ir uždaryti.
SUPER SANDELIUKAS ZEMAI 👍
Toks vaizdas, kad žiūrėčiau į mūsų su močiute sandėliuky prikauptas atsargas, net lentynos taip išrikiuotos 😃
ŠAUNUOLĖ 😀
tikrai,kad oho 😃
pomidorus su želatina darau ir aš tik sluoksniuoju su svogūnais, labai skanu
pritariu zaliaakei 😃 nes pamacius foto,pagalvojau OHOO 😃
pirma foto nereali, matosi, kad žmogus pasiruošęs žiemai, dar ir svečiams užteks😀 šaunuolė😉