Ką galima padaryti su agurkais, burokėliais, šparaginėmis pupelėmis...

Ką galima padaryti su agurkais, burokėliais, šparaginėmis pupelėmis...

19. Sep 2010, 09:00 mamyt mamyt

 

                               

Marinuoti agurkai

Agurkus nuplauti, sudėt į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirt apie 1 min. Išgriebt ir dėt į iškaitintus stiklainius, ant stiklainio dugno dėti vyšnių, juodųjų serbentų lapų, krapų (galima ir kitokius žalumynus bei česnako dėt).

 

Į 3 l  stiklainį dėti 6 valgomus šaukštus acto, 3 valg. š. druskos, 2 valg. š. cukraus. Viską užpilti verdančiu vandeniu, uždaryti. Apversti dugnukais žemyn ir palaikyti šiltai uždengtus, kol atvės (aš į agurkų stiklainį dedu 1-2 aspirino tabletes, tai neiššauna).

 

                          Šparaginės pupelės


Pupeliu ankščių galus nukerpu, paverdu apie 1-2 min, sudedu į stiklainius. Toliau viską darau kaip agurkams.

 

                

Pomidorai drebučiuose


Drebučiams:

1 l vandens,

4 šaukštai susmulkintų žalių krapų

1 šaukštas druskos

1 šaukštas cukraus

2 šaukštai želatinos

1 šaukštelis citrinų rūgšties    

Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus krapus, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną. Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.

 

Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti. Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su krapais, užpilti kiek atvėsusiu užpilu. Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.

 

Ne visiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptų supjaustytų agurkų. Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.

 

Pjaustytos daržovės


Eilutėmis pomidorai, svogūnai ir paprikos.

Marinatui:

1 l vandens,

150g cukraus,

2 šaukšteliai citrinos rūgšties

 

Prieskoniai kiekvienam stiklainiui:

po 2-3 pipirų žirnelius,

po 2 žirnelius saldžių pipirų,

po skiltelę česnako

 

Pomidorus supjaustyti 5 mm storio griežinėliais, svogūną apvaliais griežinėliais (prieš dedant į stiklainius svgūnus supjaustyti ir pasūdžius uždengus palaikyti 10-12 val šaltoje vietoje).

 

Išvalytas paprikas supjaustyti juostelėmis. Marinato ingredientus užvirti. Užpilti ant daržovių stiklainiuose, kad apsemtų daržoves.

 

Stiklainius pasterizuoti pridengus (0,5 l-25 min, didesnius - 30 min). Kai atauš, sudėt šaltai.

 

 

Burokėliai svarainių sultyse


Burokėlius išvirti, nulupti supjaustyti kubeliais, sudėti į stikainius ir užpilti marinatu.

 

Marinatui:

1 l vandens

250 ml svarainių sulčių,

1 šaukštas druskos,

1 šaukštas cukraus,

pora lauro lapelių ir keli pipirai.

 

Viską užvirti.

 

Burokėliai obuolių sultyse


Burokėlius išvirti, nulupti, supjaustyti juostelėmis (arba sutarkuoti), sudėti i puodą, užpilti obuolių sultimis, kad paspaudus truputį samčiu matytųsi sultys.

 

Kai užvirs, viską pamaišyti, kad peršiltų. Sudėt į stiklainius ir uždaryti.

sun sun 20. Sep 2010, 08:13

SUPER SANDELIUKAS ZEMAI 👍

19. Sep 2010, 21:53

Toks vaizdas, kad žiūrėčiau į mūsų su močiute sandėliuky prikauptas atsargas, net lentynos taip išrikiuotos 😃
ŠAUNUOLĖ 😀

19. Sep 2010, 10:36

tikrai,kad oho 😃

19. Sep 2010, 10:22

pomidorus su želatina darau ir aš tik sluoksniuoju su svogūnais, labai skanu

19. Sep 2010, 10:15

pritariu zaliaakei 😃 nes pamacius foto,pagalvojau OHOO 😃

19. Sep 2010, 09:52

pirma foto nereali, matosi, kad žmogus pasiruošęs žiemai, dar ir svečiams užteks😀 šaunuolė😉