Jūros geldelės

Jūros geldelės

06. Nov 2010, 09:30

 

Šios geldelės vadinasi Cliochin (mažesnės) arba Mechillion (didesnės).

 

Mes naudojome didesnes. Geldelės turi būti susitaupusios arba vos vos atsivėrusios, bet įkišus petražolės lapelį turėtų susispausti, jei ne - tai meskite lauk, nes bus sugedusios arba nešviežios.

 

Taigi reikės:

Jūros geldelių

česnako

citrinos

pipirų baltų

aliejaus

balto vyno (nebūtinai)

acto

Padažui:

česnakas 

petražolės

druska

actas

aliejus.

 

Iš geldelių ištraukiame "ūsus", dar apvalome peiliu viršų.

Į dubenį sudedame geldeles, įpilame vos vos vandens (galima ir balto vyno), įdedame česnako keletą skiltelių, citrinos. Įpilame acto, aliejaus ir vos vos pipirų. Viską uždengiame dangčiu ir kaitiname, kol jos atsidaro. 

Tuo metu pasidarome padažą, sublenderiuojame česnaką su petražolėmis + visi likusieji intigredientai po truputį.

Kai geldelės atsidaro, jas sudedame į gilią lėkštę, apipilame sultiniu, kuriame virė, ir apipilame padažu. Valgyti neatvėsusias. Papildomai dar padėti dubenėlį su padažu.

Skanaus.

Juratux

17. Nov 2010, 14:02

vilira tikrai skanu 😉

08. Nov 2010, 11:46

ar tikrai skanu? vis nesiryžtu tokio maisto ragaut 😃

07. Nov 2010, 12:15

Super! Itraukiu i savo receptu uzrasus 😀

07. Nov 2010, 10:48

jau kas mėgstate jūros gėrybes,tai tikrai nepasigailėsite paragavuios 😉 o šitas padažiukas tai išvis 👍 prie bet kurios žuvies tiktų,netgi pomidorų salotos su juom išbandžaiu 😉

07. Nov 2010, 10:48

jau kas mėgstate jūros gėrybes,tai tikrai nepasigailėsite paragavuios 😉 o šitas padažiukas tai išvis 👍 prie bet kurios žuvies tiktų,netgi pomidorų salotos su juom išbandžaiu 😉

06. Nov 2010, 22:42

Mmmm...kaip užsimaniau...gardu 😀

06. Nov 2010, 13:19

eiik tu sau koks geris,daznai valgau,man visos juros gerybes 🌷

06. Nov 2010, 12:07

nu nea ne man toks maistas, man kazkaip nepatraukliai atrodo, net nezinau ar prisiversc paragaut😀

06. Nov 2010, 09:59

nerealiai skanu 😀