Šios geldelės vadinasi Cliochin (mažesnės) arba Mechillion (didesnės).
Mes naudojome didesnes. Geldelės turi būti susitaupusios arba vos vos atsivėrusios, bet įkišus petražolės lapelį turėtų susispausti, jei ne - tai meskite lauk, nes bus sugedusios arba nešviežios.
Taigi reikės:
Jūros geldelių
česnako
citrinos
pipirų baltų
aliejaus
balto vyno (nebūtinai)
acto
Padažui:
česnakas
petražolės
druska
actas
aliejus.
Iš geldelių ištraukiame "ūsus", dar apvalome peiliu viršų.
Į dubenį sudedame geldeles, įpilame vos vos vandens (galima ir balto vyno), įdedame česnako keletą skiltelių, citrinos. Įpilame acto, aliejaus ir vos vos pipirų. Viską uždengiame dangčiu ir kaitiname, kol jos atsidaro.
Tuo metu pasidarome padažą, sublenderiuojame česnaką su petražolėmis + visi likusieji intigredientai po truputį.
Kai geldelės atsidaro, jas sudedame į gilią lėkštę, apipilame sultiniu, kuriame virė, ir apipilame padažu. Valgyti neatvėsusias. Papildomai dar padėti dubenėlį su padažu.
Skanaus.
Juratux
vilira tikrai skanu 😉
ar tikrai skanu? vis nesiryžtu tokio maisto ragaut 😃
Super! Itraukiu i savo receptu uzrasus 😀
jau kas mėgstate jūros gėrybes,tai tikrai nepasigailėsite paragavuios 😉 o šitas padažiukas tai išvis 👍 prie bet kurios žuvies tiktų,netgi pomidorų salotos su juom išbandžaiu 😉
jau kas mėgstate jūros gėrybes,tai tikrai nepasigailėsite paragavuios 😉 o šitas padažiukas tai išvis 👍 prie bet kurios žuvies tiktų,netgi pomidorų salotos su juom išbandžaiu 😉
Mmmm...kaip užsimaniau...gardu 😀
eiik tu sau koks geris,daznai valgau,man visos juros gerybes 🌷
nu nea ne man toks maistas, man kazkaip nepatraukliai atrodo, net nezinau ar prisiversc paragaut😀
nerealiai skanu 😀