Tai šiek tiek kitokie balandėliai nei tradiciniai. Jie vadinami išvirkštiniais, nes kopūstas dedamas į mėsą. Be to, tokiems balandėliams pagaminti reikės mažiau laiko nei įprastiems.
Jums reikės:
1 pakelio ryžių
1 kiaušinio
250 g kopūsto
3 šaukštai miltų
3 sk. česnakų
2 šaukštų krakmolo
500 g jautienos-kiaulienos faršo
pipirų, duskos.
Garnyrui: 2 didelių morkų, 1 galvutės svogūno, pomidorų padažo arba kečupo, 2 valg.šaukštų grietinės, daržovių sultinio, lauro lapų (gali būti ir smulkinti).
Paruošimas
Išvirti vieną maišelį ryžių, bet visiškai neišvirti! Paruošti indą balandėliams. Į indą sudėti faršą, įplakti kiaušinį, sudėti ryžius, krakmolą, įspausti česnaką, įdėti druskos, pipirų, burokine tarka įtarkuoti kopūstą.
{pic:1}
Viską gerai išmaišyti rankomis. Jei masė jaučiasi biri, dėkite daugiau krakmolo. Daryti kotletų formą, pavolioti į miltus ir pakepti keptuvėje.
{pic:2}
Pakepintus balandėlius įdėti į puodą ir troškinti.
Garnyras troškinimui
Užvirinti tokį kiekį vandens, kiek norėsite daryti garnyro. Kai užvirs vanduo, į jį įberti daržovių sultinio pagal skonį. Tuomet paruoštą sultinį supilti į puodą ant balandėlių.
{pic:3}
Troškinti apie 10 minučių. Per tą laiką reikia sutarkuoti morkas, susipjaustyti smulkiai svogūno galvą. Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje.
Kai pasitroškins balandėliai, nuo jų nupilti skystį į keptuvę ant pakepintų morkų ir svogūnų. Tuomet 10 min pakepinti. Puodelyje susimaišykite grietinę ir šiek tiek pomidorų padažo. Tuomet mišinį pilkite į keptuvę.
Gerai pamaišykite ir visą turinį iš keptuvės pilkite ant balandėlių į puodą ir dar troškinkite apie 15 minučių, įdėkite lauro lapų, jei reikia druskos pagal skonį. Jei mėgstate tirštą padažą, tuomet dėkite šiek tiek miltų.
{pic:4}
Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis!
{pic:5}
Živilė Gibiežaitė – Bagdonienė
ačiū mamytės, ji mūsų princesė😃
tikrai labai nuostabi panele!😘
kokia gražuolytė 😉
labai skanu ir greita😀taip pat gaminu panasiai tik dazniausiai visai netarkuoju kopustelio nelabai megsta tetis... bet visai skaniai gaunasi😀
lekiu gamint :-)
skanu.
As dazniausiai tokius ir verdu 😀 Vadinu juos "Tinginių" balandelaiais 😃 Ir isvirt greiciau ir valgyt paprasciau 😉 Saunuolė!
Va siandien gaminau, labai skanu.
Va siandien gaminau, labai skanu.
pasigaminsim butinaui zivile 😉
būtinai reikia tai pamėginti. Atrodo skaniai
aga ir as taip gaminu irgi tinginiais vadinam,tikrai labai skanu,man visi patiekalai skanus kur dedasi kopustas😀
pas mus garnyras toks pat+pakepinti kopustai
zivile, man neisyra,jei daugiau farso,tai pora trejeta kiausiu iplaku, o kopustai tik kaip garnyras pas mus,nes vyrui nelabai patinka 😉
skanu
Gardu :-)
kad ir isirtu viskas manau skanu butu 😀 butu tada skysti balandeliai va 😀
reiks pabandyti, nes tokiu dar neragavom😀
pirma kart ir as girdziu apie tokius balandelius 😀 na teks pabandyt
Nededu krakmolo ir aš.O kopusta supjaustau šiaudeliais,aplibdau faršo kukuliukus ir troškinu puode.Man jie neišsileidzia,daug kartu bandyta.Gal,kad aš i farša dedu 2-3 kiaušinius?