Išvirkštiniai balandėliai

Išvirkštiniai balandėliai

16. Oct 2009, 00:00

 

Tai šiek tiek kitokie balandėliai nei tradiciniai. Jie vadinami išvirkštiniais, nes kopūstas dedamas į mėsą. Be to, tokiems balandėliams pagaminti reikės mažiau laiko nei įprastiems.

 

Jums reikės:


1 pakelio ryžių
1 kiaušinio
250 g kopūsto
3 šaukštai miltų
3 sk. česnakų
2 šaukštų krakmolo
500 g jautienos-kiaulienos faršo

pipirų, duskos.

 

Garnyrui: 2 didelių morkų, 1 galvutės svogūno, pomidorų padažo arba kečupo, 2 valg.šaukštų grietinės, daržovių sultinio, lauro lapų (gali būti ir smulkinti).



Paruošimas

Išvirti vieną maišelį ryžių, bet visiškai neišvirti! Paruošti indą balandėliams. Į indą sudėti faršą, įplakti kiaušinį, sudėti ryžius, krakmolą, įspausti česnaką, įdėti druskos, pipirų, burokine tarka įtarkuoti kopūstą.

 

{pic:1}

 

Viską gerai išmaišyti rankomis. Jei masė jaučiasi biri, dėkite daugiau krakmolo. Daryti kotletų formą, pavolioti į miltus ir pakepti keptuvėje.

 

{pic:2}

 

Pakepintus balandėlius įdėti į puodą ir troškinti.

 

Garnyras troškinimui



Užvirinti tokį kiekį vandens, kiek norėsite daryti garnyro. Kai užvirs vanduo, į jį įberti daržovių sultinio pagal skonį. Tuomet paruoštą sultinį supilti į puodą ant balandėlių.

 

{pic:3}

 

Troškinti apie 10 minučių. Per tą laiką reikia sutarkuoti morkas, susipjaustyti smulkiai svogūno galvą. Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje.

 

Kai pasitroškins balandėliai, nuo jų nupilti skystį į keptuvę ant pakepintų morkų ir svogūnų. Tuomet 10 min pakepinti. Puodelyje susimaišykite grietinę ir šiek tiek pomidorų padažo. Tuomet mišinį pilkite į keptuvę.

 

Gerai pamaišykite ir visą turinį iš keptuvės pilkite ant balandėlių į puodą ir dar troškinkite apie 15 minučių, įdėkite lauro lapų, jei reikia druskos pagal skonį. Jei mėgstate tirštą padažą, tuomet dėkite šiek tiek miltų.

 

{pic:4}

 

Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis!

 

{pic:5}

 

Živilė Gibiežaitė – Bagdonienė

22. Feb 2010, 08:54

ačiū mamytės, ji mūsų princesė😃

21. Feb 2010, 23:05

tikrai labai nuostabi panele!😘

18. Feb 2010, 00:52

kokia gražuolytė 😉

23. Oct 2009, 15:34

labai skanu ir greita😀taip pat gaminu panasiai tik dazniausiai visai netarkuoju kopustelio nelabai megsta tetis... bet visai skaniai gaunasi😀

21. Oct 2009, 14:37

lekiu gamint :-)

Gintarep Gintarep 19. Oct 2009, 20:33

skanu.

19. Oct 2009, 16:46

As dazniausiai tokius ir verdu 😀 Vadinu juos "Tinginių" balandelaiais 😃 Ir isvirt greiciau ir valgyt paprasciau 😉 Saunuolė!

17. Oct 2009, 15:18

Va siandien gaminau, labai skanu.

17. Oct 2009, 15:18

Va siandien gaminau, labai skanu.

16. Oct 2009, 19:18

pasigaminsim butinaui zivile 😉

16. Oct 2009, 16:11

būtinai reikia tai pamėginti. Atrodo skaniai

16. Oct 2009, 14:43

aga ir as taip gaminu irgi tinginiais vadinam,tikrai labai skanu,man visi patiekalai skanus kur dedasi kopustas😀

16. Oct 2009, 14:14

pas mus garnyras toks pat+pakepinti kopustai

16. Oct 2009, 14:11

zivile, man neisyra,jei daugiau farso,tai pora trejeta kiausiu iplaku, o kopustai tik kaip garnyras pas mus,nes vyrui nelabai patinka 😉

16. Oct 2009, 13:49

skanu

16. Oct 2009, 12:37

Gardu :-)

16. Oct 2009, 12:30

kad ir isirtu viskas manau skanu butu 😀 butu tada skysti balandeliai va 😀

16. Oct 2009, 11:50

reiks pabandyti, nes tokiu dar neragavom😀

16. Oct 2009, 11:17

pirma kart ir as girdziu apie tokius balandelius 😀 na teks pabandyt

16. Oct 2009, 11:07

Nededu krakmolo ir aš.O kopusta supjaustau šiaudeliais,aplibdau faršo kukuliukus ir troškinu puode.Man jie neišsileidzia,daug kartu bandyta.Gal,kad aš i farša dedu 2-3 kiaušinius?

1 2