Išvenkime nugaros skausmų laiku

Išvenkime nugaros skausmų laiku

06. Mar 2014, 17:51 InetaBu InetaBu

Kaip žinome, nugaros skausmas užklumpa netikėtai ir dažną iš mūsų. Ir skausmas nepasitraukia taip greitai, kaip norėtume. Tad kaip tapti savo kūno šeimininkais ir kuo rečiau sulaukti šio nemielo svečio mūsų kūne?

Pirmiausia, pakalbėkime apie miegą. Žmogus pramiega trečdalį savo gyvenimo, kurio metu ilsisi visas kūnas. Čiužinys, ant kurio miegame, turi būti tokio kietumo, kokį tik galime pakęsti ir kokybiškai išsimiegoti. Gulėti lovoje reikia išsitiesus, ant nugaros, rankos turi būti palei liemenį, kojos šiek tiek pražergtos. Kai kūnas ilsis tokia poza – jo masė tolygiai pasiskirsto  lovos paviršiuje, raumenys atsipalaiduoja, visi per dieną judėję slanksteliai susidėlioja į savo vietas. Pagerėjusi kraujotaka palengvina kepenų darbą, lengviau iš kūno šalinasi toksinai, greitėja medžiagų apykaita, kas ypač aktualu mums, moterims, nuolat norinčioms padailinti savo kūno linijas. Įprasti miegoti ant kieto čiužinio reikia per pora savaičių, pirmas dienas gali būti juntamas nemalonus raumenų skausmas, bet po 10-14 dienų savijauta ypač pagerėja.

Taip pat labai svarbi ir pagalvė – ji turi būti žema, kieta ir neplati. Tai pagerina mūsų kvėpavimą, nes palaikoma normali nosies pertvaros padėtis. Kai miegame ant minkštų, didelių pagalvių – mūsų nugara išsiriečia, naktį sunku kvėpuoti per nosį, todėl kvėpuojame per burną, o per jos ertmę bakterijos labai lengvai pasiekia kvėpavimo takus. Vadinasi, renkantis minkštą pagalvę rizikuojame dažniau sirgti sloga, gerklės , bronchų ir plaučių ligomis.

Keletas patarimų, kaip padėti sau pačiais paprasčiausiai būdais:

  1. Nuolat save stebėkime ir būkime išsitiesusios, nesikūprinkime. Pilvukas turi būti įtrauktas, pečiais tiesūs ir galva šiek tiek atlošta.
  2. Sėdėdamos nedėkime kojos ant kojos, nes taip sėdėdamos užspaudžiame dvi itin dideles arterijas, ko pasekoje sutrinka kraujotaka.
  3. Jei ką nors norime pakelti – nedarykime to ištiestomis kojomis, geriau šiek tiek sulenkti kelius.
  4. Stiprinkime pilvo raumenukus – kuo turime stipresnius pilvo raumenis, tuo stipresnė nugara.
  5. Jei nešame pirkinius – padalinkite juos per abi rankas.

 

Tad – gerai išsimiegokime, judėkime, gyvenkime aktyviai ir būsime sveiki !

InetaBu InetaBu 06. Mar 2014, 20:12 godytesmamyte

Tikra tiesa - sveikatą turime saugoti kasdien 😀

06. Mar 2014, 19:40

SVEIKATA mūsų turtas😀