Ispaniškasis desertas, prigijęs net Lietuvoje

Ispaniškasis desertas, prigijęs net Lietuvoje

02. Apr 2018, 11:23 Gintarep Gintarep

Teko dukrelei Ispanijoje lankytis kulinarijos pamokėlėje, skirtoje vaikams. Nuo to laiko šis receptukas, kažkiek pritaikius Lietuvai, mus valdo. Jis tinka ir velykoms (formuojame kiaušinukus), ir kalėdoms (formuojame burbulus).

Naudosime ne keptus miltus, bet sausainius, o vietoje avies pieno (taip, taip, nesuklydau), kondencuotą pieną, o vietoje smulkintų migdolų, bus aguonos.

Tad kviečiu į gaminimo procesą.

Mums reikės:

2 pakelių sausainių "Du gaideliai", jei neturėsime laiko išsikepti naminių, 0,5 indelio kondensuoto pieno, 0,5 pakelio sviesto, 1 šaukšto aguonų ir mažų gabaliukų įvairiaspalvio šokolado (būtinai balto).

Gaminimo eiga:

Sulaužome smulkiai sausainius ir sudedame į didelį dubenį, kuriame būtų patogiau išmaišyti su gauta mase.

 

Masė: Puode ant silpnos ugnies išlydome sviestą, supilame kondensuotą pieną bei suberiame šaukštą aguonų. Maišant kaitiname, kol gaunasi vientisa masė. 

 

Atvėsiname. Viską sumaišome.

 20180402105139-87410.jpg

Padaliname mažais rutuliukais.

20180402105257-23363.jpg

Ir formuojame kiaušinukus.

20180402105349-12996.jpg

20180402105424-71174.jpg

20180402105457-99841.jpg

20180402105540-73280.jpg

Įdedame kiaušinukus į šaldytuvą kokiam pusvalandukui. Galime lėkštutėje tiesiog sustatyti ant buko galo. Bet kad viens kito neliestų.

Išėmus iš šaldytuvo apliejame šokoladu. Pilome ant sustatytų kiaušinukų pirmą šviesų šokoladą, o tik vėliau užlašineme rudo arba juodo, kad galėtų aptekėti taip, lyg atrodytų marmuriniai. Kuo nelygiau apibėgs, tuo bus gražiau. Mes į ištirpintą šokoladą dėjome nedaug sviesto, kad būtų skystesnis ir geriau pasiskirstytų.  Kai neturime juodo/rudo šokolado, dedame kakavą. Jei neorėsime taip į lėkštutę sudėti kiaušinukų, tai buko galo galime ir neaplieti.

20180402111012-73145.jpg

Gaila neišliko kiaušinuko, į kurio glaistą dėjome kaktusų sulčių, jis gavo gražiausiai margas t.y ryškiai raudonais dryželiais.

20180402111141-76540.jpg

Turbūt paklausite, kaip išgavome oranžinės spalvos glaistą? Jį išgavome su šaltalankių aliejumi (netyčia vaikas įlašino į baltą šokoladą).

Jei norime tamsaus kiaušinuko turinio, galime įdėti kakavos, bet mes norėjome šviesaus.

Sausainiai labiausiai mums priimtini "Du gaideliai", jei patys nekepėme.

Tad štai koks dukrytės firminis velykinis desertukas. Man, kaip mamai, svarbiausia, kad vaikas kažką darytų ir išmoktų. Šis receptukas nesudėtingas, reikalaujantis kūrybiškumo ir nuolant gaunasi vis įdomesnis grožiu (įmanoma suformuoti zuikelius, viščiukus ir t.t.). Visuomet kas nors gausis, tad vaikams noras nepraeis gaminti, mokytis ir tobulėti.

20180402112125-43305.jpg

kodelcia kodelcia 03. Apr 2018, 10:29

👍

V&A mamytė V&A mamytė 02. Apr 2018, 23:13

👍 mmm perskaičiau, skanu reikės pasigaminti kada su vaikais. Manau puikiai tinka ir cake popsų gamybai